USR și Forța Dreptei au depus contestația la CCR pentru Legile Educației / Reclamă inclusiv vicii în circuitul de adoptare a legii în Parlament

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com

USR și Forța Dreptei au depus la Curtea Constituțională a României contestațiile pentru Legile Educației, se arată într-un comunicat. Președintele USR Cătălin Drulă a anunțat încă de luni demersul, scrie G4Media.ro.

Cele două partide susțin că există vicii de procedură inclusiv în circuitul de adoptare, situație care reprezintă în sine o încălcare a normelor constituționale.

”Încălcarea procedurii constituționale de adoptare a unei legi, astfel cum este prevăzută de Constituția României, reprezintă o încălcare în sine a normelor constituționale cu consecința declarării proiectului de lege ca neconstituțional in integrum. Sub acest aspect, amintim de considerentele Comisiei de la Veneția menționate în Raportul denumit Rule of law checklist1 , care statuează rolul fundamental al respectării procedurilor de adoptare a legilor ca o garanție a respectării statului de drept și a valorilor democratice”, se arată în textul contestației depuse la CCR.

Partidele mai spun că au identificat mai multe prevederi neconstituționale în ambele legi, cele mai grave fiind limitarea dreptului la învățătură al copiilor și încălcarea principiul egalității în drepturi.

Citește articolul complet pe G4Media.ro

Foto: © Sarinya Pinngam | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version