Val de comentarii critice la adresa „România educată”, la postarea președintelui Klaus Iohannis în care acesta cere elucidarea cauzelor tragediei de la liceul din Odorheiu Secuiesc

Sute de comentarii, majoritatea critice, au fost adresate președintelui României, Klaus Iohannis, la postarea acestuia de pe Facebook în care cere măsuri pentru tragedia de la liceul din Odorheiu Secuiesc, unde un elev a murit și alți 3 sunt răniți, și cere „elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”. Este prima referire la Educație a președintelui, pe contul de pe rețeaua de socializare, din 5 octombrie până acum.

Klaus Iohannis a scris pe Facebook: „Tragedia care a avut loc la internatul Liceului Tamași Aron din Odorheiu Secuiesc este cutremurătoare. Transmit condoleanțe familiei elevului care și-a pierdut viața și le doresc însănătoșire grabnică elevelor rănite în acest cumplit accident. Este o dramă care ne reamintește brutal că siguranța în școli rămâne o prioritate critică. Spațiile în care copiii își petrec cea mai mare parte din timpul lor trebuie să ofere protecție și să fie adaptate la standardele de siguranță actuale. Solicit elucidarea de urgență a cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii și pedepsirea celor care se vor dovedi vinovați”.

În 55 de minute au fost peste 360 de comentarii, majoritatea critice la adresa președintelui, multe făceau referire „România educată”, proiectul prezidențial care a durat circa 6 ani și care s-a finalizat cu cele două legi ale educației.

Doar puțin peste 200 de comentarii de mai afișau public, din cele 360 ale postării, la ora publicării articolului, numărul celor vizibile fiind în scădere de la un minut la altul.

Articol în curs de actualizare

Exit mobile version