Vărsături și diaree la copiii sub 16 ani, printre simptomele care pot indica infecția cu SARS-CoV-2, în noile definiții de caz anunțate de INSP

Foto: © Tatyana Tomsickova | Dreamstime.com

Pentru copiii cu vârsta de până la 16 ani care prezintă manifestări gastro-intestinale (vărsături, diaree) neasociate cu alimentaţia se poate suspecta infecţia cu SARS-CoV-2, precizează Institutul Naţional de Sănătate Publică, care a actualizat, joi, definiţiile de caz pentru sindromul respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19).

Criteriile clinice care se au în vedere într-un caz COVID sunt: tuse, febră, scurtarea respiraţiei. Simptome şi semne adiţionale mai puţin specifice pot include cefalee, frisoane, mialgii, astenie, vărsături şi/sau diaree, anunță INSP.

Potrivit INSP, este considerat caz COVID o persoană care se încadrează în cel puţin unul dintre următoarele criterii epidemiologice:

Cazurile de COVID se clasifică după cum urmează:

Testarea pentru SARS-CoV-2 este obligatorie pentru toate cazurile posibile.

Contactul direct este definit ca:

“Orice persoană care a purtat masca/echipamentul de protecţie corespunzător şi a respectat distanţarea fizică nu este considerată contact direct”, precizează INSP.

Foto: © Tatyana Tomsickova | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version