Vaslui: 11 profesori din judeţ au fost confirmați cu noul coronavirus. Inspectoratul Școlar: Dacă școlile în care predau sunt pe scenariul verde, atunci toţi copiii vin fizic la şcoală

Foto: Pexels.com

Un număr de 11 cadre didactice din judeţul Vaslui sunt infectate cu noul coronavirus, a anunțat, vineri, inspectorul general şcolar din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), Loredana Roman.

Oficialul a precizat că şcolile sau grădiniţele în care au fost semnalate infectări în rândul cadrelor didactice trebuie să găsească soluţii astfel încât copiii să fie prezenţi fizic la ore, în cazul în care instituţiile respective de învăţământ sunt în scenariul verde, transmite Agerpres.

“Trebuie să se respecte deciziile date de consiliile de administraţie ale unităţilor, care ne-au fost transmise nouă şi aprobate ulterior în Comitetul Judeţean pentru situaţii de urgenţă. Noi nu putem îngrădi dreptul copiilor. Dacă sunt pe scenariul verde, atunci toţi copiii vin fizic la şcoală. (…) Toţi copiii au dreptul la educaţie”, a declarat Loredana Roman, citată de agenția de presă.

Au mai fost depistaţi pozitiv cu SARS-CoV-2 un asistent social de la o şcoală specială din judeţ şi un elev de clasa a II-a din municipiul Bârlad, iar patru cadre didactice sunt carantinate în urma anchetelor epidemiologice.

La nivelul judeţului Vaslui sunt 640 de unităţi şcolare, dintre care 451 vor merge pe scenariul verde şi 189 pe scenariul galben, potrivit deciziei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

Photo by Arthur Krijgsman from Pexels

Exit mobile version