VIDEO Abandonul școlar și captivitatea mediului familial afectat de sărăcie, într-un documentar la Digi Life

“În România, abandonul școlar este îngrijorător, iar în lipsa experiențelor de învățare adecvate, copiii din zonele sărace rămân captivi în mediul familial marcat de privațiuni, ostil dezvoltării lor. Copiii din zonele cele mai sărace încep școala fără noțiuni de bază, cum ar fi abilitatea de a identifica cifrele sau culorile”, prezintă Digi Life, care anunță că va difuza joi, 6 decembrie 2018, documentarul social “Martorul 248 – Educație”.

Documentarul „Martorul 248”, difuzat la ora 21:00 în ziua de Moș Nicolae, prezintă cauzele și contextul social al abandonului școlar.

“Filmul este precedat de o dezbatere de 30 de minute, în care specialiști în domeniu vor discuta despre obstacolele sociale care transformă bunele intenții în eșecuri legislative. La dezbatere vor participa Dinu Constantin, primarul comunei Gura Șutii (prin telefon), sociologul Codrin Scutaru, Alina Seghedi, cofondator Reality Check și Simona Bobea, manager județean Asociația Ovidiu Ro”, se arartă într-un comunicat remis Edupedu.ro.

 

 

Exit mobile version