VIDEO „Am putea redeschide şcoala în siguranţă la sfârşitul lui martie – începutul lui aprilie”, a declarat Dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19

Redeschiderea școlilor, adică revenirea la scenariul verde, s-ar putea face abia în urma vaccinării cadrelor didactice şi persoanelor din categoriile vulnerabile, ceea ce ar însemna undeva la finalul lunii martie, începutul lunii aprilie, a spus la Digi24 doctorul Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

„În faza a doua de vaccinare intră profesorii și populația în vârstă. Asta înseamnă că am putea redeschide școala în siguranță la sfârșitul lui martie – începutul lui aprilie când începem etapa a treia de vaccinare. Atunci am fi terminat etapa a doua pentru categoriile vulnerabile”, a spus Valeriu Gheorghiță.

El a adăugat că în cazul copiilor nu s-a pus problema severității bolii, însă aceștia se pot infecta, pot să fie asimptomatici și pot să transmită virusul altor persoane. Medicul a mai spus că riscul de expunere în interiorul școlii este foarte mic, însă problema este legată de activitățile din afara școlii cum ar fi transportul în comun.

https://www.digi24.ro/embed/stiri/actualitate/educatie/scolile-s-ar-putea-redeschide-in-siguranta-la-inceput-de-aprilie-cand-va-incheiata-vaccinarea-pentru-profesori-si-varstnici-1421309?video=0&width=570&height=320

Valeriu Gheorghiță a declarat pe 18 decembrie că nu vor fi vaccinați copiii sub 16 ani în campania de vaccinare anti-COVID pentru că „nu există o recomandare de administrare” la acest moment.

Vaccinarea gratuită pentru „personalul din unitățile de învățământ și creșe” este prevăzută în Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 în etapa a II-a. Strategia, publicată pe 9 decembrie de Guvern, stabilește ordinea priorităților în privința vaccinării.

Exit mobile version