VIDEO Andreea Esca, mesaj pentru profesori: Când îți iubești elevii și îți place ceea ce faci, e imposibil să nu fii iubit înapoi și nu cred că există bucurie mai mare pentru un profesor decât un elev care ajunge un om mare și care te poartă cu el în suflet toată viața lui

Foto: Proiectul Merito

Învățătoarea Andreei Esca este imaginea acesteia pentru ceea ce înseamnă un profesor, a spus prezentatoarea TV într-un mesaj transmis profesorilor la Gala Merito 2023. În clipul înregistrat, Esca a mai spus că profesoara de engleză a continuat modelul învățătoarei despre ceea ce înseamnă un profesor bun pentru ea și le-a felicitat pe toate cadrele didactice care „fac cu har ceea ce fac” și „care își iubesc elevii”.

În clipul difuzat de Merito apar și actorul Alexandru Papadopol și scriitorul Radu Paraschivescu, ambii cu mesaje despre ce înseamnă pentru ei profesorii buni.

Redăm mesajul Andreei Esca:

„Ce înseamnă un profesor pentru mine și atunci imediat m-am dus cu gândul la învățătoarea mea căreia îi datorez extrem de multe lucruri. Și m-a mai dus cu gândul la profesoara mea de engleză, care a dus cumva mai departe dragostea mea pentru un dascăl pe care mi-o sădise deja învățătoarea mea în clasele primare.

A fost omul care mi-a demonstrat că dragostea față de orice vine atunci când te îndrăgostești de omul care te duce într-acolo. Și am rămas cu un respect extraordinar și cu, cum să zic, o recunoștință extraordinar de mare față de profesori.

Foarte multe lucruri în viața mea le datorez profesorilor mei și de aceea vreau să-i felicit pe toți aceia care fac cu har ceea ce fac, pe acei dascăli care își iubesc profesia și care își iubesc elevii, pentru că eu cred că atunci când îți iubești elevii și îți place ceea ce faci e imposibil să nu fii iubit înapoi și nu cred că există bucurie mai mare decât un elev care ajunge un om mare care te poartă cu el în suflet toată viața lui. Vă mulțumim, profesori!”.

12 profesori din întreaga țară au fost premiați, miercuri seara, 10 mai, în cadrul Galei Merito 2023 pentru profesionalism în educație. Premiile sunt menite să ofere recunoaștere pentru performanța la clasă și în afara acesteia.

Exit mobile version