VIDEO Festivalul Internațional de book-trailere, se mută, în acest an, la Brașov / Tema ediției 2023: „The Book of New Beginnings“

Foto: Afiș oficial/ Facebook.com

Ediția din acest an a Festivalului de book-trailere Boovie se va desfășura în perioada 25-28 iulie la Brașov, spre deosebire de anii precedenți, când s-a desfășurat la Focșani, orașul unde, de altfel, s-a și “născut” acest eveniment anual inedit, scrie G4Media.ro.

În urmă cu opt ani, Carmen Ion, profesoară de Limba și literatura română în Focșani, și-a dorit să îi determine pe elevii ei să citească. I se părea că modul tradițional de interpretare a unui text nu îi mai atrage pe copiii din ziua de astăzi către lectură. Astfel că i-a provocat să creeze book-trailere. Exercițiul didactic început într-o sală de clasă a devenit între timp un concurs la care se înscriu elevi din toată țara și chiar și din străinătate.

Book-trailerele elevilor au ajuns să fie prezentate publicului de la cel mai important festival de film organizat în România, Transilvania International Film Festival (TIFF), iar Boovie a fost prezentat Comisiei Europene ca strategie didactică.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version