VIDEO Cîmpeanu, despre școlile care au rămas în online, deși îndeplinesc condițiile pentru prezență fizică: „Va trebui să ne trezim de dimineață, îmi pare rău să-i anunț, da, școala, conform legii, este obligatorie”

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-a transmis școlilor care nu au redeschis cu prezență fizică, deși îndeplinesc condițiile pentru asta, că școala, conform legii, este obligatorie, iar în sistem online pot rămâne doar școlile care nu au minimum 60% din angajați vaccinați, au probleme de infrastructură sau de resursă umană (profesori carantinați). „Va trebui să ne trezim de dimineață, îmi pare rău să-i anunț, da, școala, conform legii, este obligatorie”, a declarat Sorin Cîmpeanu săptămâna aceasta, la Antena 3, răspunzând astfel problemelor semnalate de doi părinți în școlile în care învață copiii lor.

Mai jos, declarația integrală a lui Sorin Cîmpeanu:

„Va trebui să ne trezim de dimineață, îmi pare rău să-i anunț, da, școala, conform legii, este obligatorie. Trebuie să te trezești de dimineață să mergi la școală, îmi cer scuze că ne-am obișnuit atât de comod încât ne deranjează mersul la școală. Într-adevăr, articolul 32 din Ordinul comun 5338 prevede posibilitatea Consiliului de Administrație de a formula o cerere de rămânere în online, doar că avem cadrul legal care spune că trebuie să prezinte motive de deficit de infrastructură sau deficit de resursă umană.

Colegii de la Școala „Lucian Blaga” au avut un Consiliu de administrație vineri, în care au hotărât că vor prezență fizică, după care, la influențe pe care nu le discut, sâmbătă, după ce s-a luat decizia de funcționare cu prezență fizică, au revenit și au solicitat online.

Îi dau o veste și doamnei, și tuturor acelora care cer să ne jucăm de-a închisul și deschisul școlii: O săptămână nu se fragmentează, dacă s-a hotărât vineri, la cererea Școlii Lucian Blaga, să se funcționeze cu prezență fizică, se va funcționa cu prezență fizică toată săptămâna aceasta.

Au timp la dispoziție să depună cerere pentru a fi judecată în Consiliul de administrație al ISMB, în care să aducă motive de deficit de infrastructură sau deficit de resursă umană dacă, spre exemplu, avem profesori carantinați sau profesori infectați, da, sunt motive absolut normale și inspectoratul școlar va aproba fără niciun fel de rezervă.”

Foto: © Iakov Filimonov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version