VIDEO Cu 10 zile înainte să înceapă școala, ministrul Educației nu știa câți elevi revin în bănci. Cîmpeanu: Am o problemă cu reținerea cifrelor, nu mă prea pricep la cifre și o să îmi permit să nu vă ofer acest răspuns acum

Invatatoare in fata elevilor la clasa, in scoala / Foto: Dreamstime.com

Foto: © Koba Samurkasov | Dreamstime.com

Întrebat de EduPedu.ro într-o conferință de presă de joi, 25 august, care este numărul elevilor care încep școala în România pe 5 septembrie, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că “am o problemă cu reținerea cifrelor, nu mă prea pricep la cifre și o să îmi permit să nu vă ofer acest răspuns”.

Ministrul a prezentat în conferință noutățile începutului de școală și a vorbit despre acțiunile autorităților în această perioadă a anului, pentru pregătirea debutului de an școlar 2022-2023.

Acesta a justificat lipsa răspunsului legat de numărul elevilor care încep școala pe 3 septembrie astfel: „am o problemă cu reținerea cifrelor, nu mă prea pricep la cifre și o să îmi permit să nu va ofer acest răspuns acum”.

Redăm mai jos dialogul:

EduPedu.ro: Câți elevi încep școala pe 5 septembrie?

Sorin Cîmpeanu: Pe 5 septembrie încep școala toți elevii de învățământ primar, inclusiv clasa pregătitoare, toți elevii de învățământ gimnazial, elevii de învățământ liceal și elevii de învățământ postliceal.

EduPedu.ro: Măcar pentru clasa pregătitoare… câți elevi sunt înscriși? Începe școala peste 10 zile.

Sorin Cîmpeanu: Da. Nu… O să îmi cer scuze, am o problemă cu reținerea cifrelor, nu mă prea pricep la cifre și o să îmi permit să nu vă ofer acest răspuns. Acum. (…) Îmi e teamă să nu greșesc și să pun un elev în plus sau în minus și n-aș vrea să dau dovadă de…”

VIDEO de la minutul 1:46:15:

După conferință, secretarul de stat Sorin Ion a declarat pentru Edupedu.ro că ar fi vorba despre un număr între 170.000 și 175.000 de copii înscriși la clasa pregătitoare. Potrivit calendarulu ide înscrieri aprobat de Ministerul Educației, perioada de înscrieri se încheie anul acesta pe 8 septembrie, la trei zile după debutul cursurilor pentru elevi.

Foto: © Koba Samurkasov | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil

Exit mobile version