VIDEO Klaus Iohannis, despre derobarea de răspundere în cazul închiderii școlilor în pandemie: Am rămas destul de decident, dar este evident că unele autorități, cum s-a întâmplat în București, s-au bâlbâit. Se vor învăța

Klaus Iohannis / Foto: Captura Digi 24

“Am rămas destul de decident, dar este evident că unele autorități, cum s-a întâmplat în București, s-au bâlbâit”, a declarat președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe susținute la Palatul Cotroceni. Întrebat de jurnalistul G4Media.ro de ce s-a derobat de răspundere și a aruncat decizia și responsabilitatea pe autoritatea locală în cazul măsurilor de gestionare a pandemiei, cum ar fi închiderea școlilor și after school-urilor, președintele a declarat că autoritățile locale “trebuie să se ia decizia pentru fiecare localitate”.

“Am rămas destul de decident, dar este evident că unele autorități, cum s-a întâmplat în București, s-au bâlbâit. E puțin pus. Situația am comentat-o acum 2 zile și e clar că autoritățile trebuie să-și intre mai bine în rol, să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele, să le explice și da, lucrurile sunt duse la nivelul autorităților locale fiindcă acolo trebuie să se ia decizia pentru fiecare localitate. E încă relativ puțin obișnuit pentru noi, dar acest principiu al subsidiarității este unul valoros în democrațiile consolidate și la noi unele autorități mai au de învățat, dar vom avea grijă să învețe”, a susținut Iohannis.

Klaus Iohannis, cele mai importante declarații cu privire la educație:
Citește și:
Exit mobile version