VIDEO Ministrul Educației recomandă universităților să-i cheme fizic pe studenți la examene

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Ministrul Educației recomandă universităților din România să-i cheme pe studenți la facultate pentru a susține examenele din timpul sesiunii, după cum a declarat marți seara la Digi24: „Să-i cheme pe studenți la sesiune acum (…) pentru bunul mers al procesului educativ”. Acesta a mai precizat că „unii au argumente justificate pentru rămânerea în online mai pertinente, alții, în opinia mea, nu au niciun fel de argumente pertinente pentru rămânerea în online”.

Sorin Cîmpeanu a spus că atât timp cât elevii și preșcolarii merg la școală, universitățile se pot organiza pentru respectarea regulilor sanitare: „Atâta vreme cât în învățământul preuniversitar, copiii merg la școală și la grădiniță, în care spațiile sunt mult mai mici la dispoziție decât spațiile existențe în universitățile românești pe care le cunosc foarte bine, fiecare în parte. Poți să asiguri respectarea regulilor sanitare. În universități există și alte posibilități financiare și alte posibilități de organizare”.

Moderator: Există sesiunea studenților. O să-mi spuneți că este autonomie universitară, știm, cred că și studenții care ne-au scris știu asta, dar ministrul Educației are o opinie, mai ales că sunteți profesor? Aveți o opinie, aveți o recomandare pentru colegii dumneavoastră, să-i cheme pe studenți la sesiune acum sau să facă online?

Sorin Cîmpeanu: Da, categoric da.

Moderator: Să-i cheme este recomandarea dumneavoastră.

Sorin Cîmpeanu: Să-i cheme pe studenți la sesiune acum. Da. M-ați întrebat opinia mea ca profesor. Da, opinia mea ca profesor.

Moderator: De ce credeți că trebuie să vină?

Sorin Cîmpeanu: Atâta vreme cât în învățământul preuniversitar, copiii merg la școală și la grădiniță, în care spațiile sunt mult mai mici la dispoziție decât spațiile existențe în universitățile românești pe care le cunosc foarte bine, fiecare în parte. Poți să asiguri respectarea regulilor sanitare. În universități există și alte posibilități financiare și alte posibilități de organizare. Deci, pentru bunul mers al procesului educativ, da. Știu, unii preferă să rămână în continuare în online.

Unii au argumente justificate pentru rămânerea în online mai pertinente, alții în opinia mea, nu au niciun fel de argumente pertinente pentru rămânerea în online. În continuare să știți că competențele digitale, partea de digitalizare din PNRR este o componentă extrem de importantă, dar până când vom fi capabil să asigurăm o predare online fără pierderi pe niciun plan va mai dura și în România și în alte state”.

Dialogul, la minutul 14:32:

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version