Zeci de state americane au dat în judecată compania Meta Platforms, care deține Facebook și Instagram, pentru că ar fi afectat sănătatea mintală a tinerilor

Fotografie de la Brian Ramirez: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/ecran-afi-aj-aplica-ii-telefon-mobil-8488289/

Zeci de state americane au dat în judecată Meta Platforms și unitatea sa Instagram, acuzându-le că au contribuit la o criză de sănătate mintală a tinerilor prin natura dependentă a platformelor lor de socializare, scrie Reuters, preluată de G4Media.ro.

Într-o plângere depusă marți la tribunalul federal din Oakland, California, 33 de state, printre care California și Illinois, au declarat că Meta, care operează și Facebook, a indus în mod repetat în eroare publicul cu privire la pericolele substanțiale ale platformelor sale și a determinat cu bună știință copiii și adolescenții tineri să folosească social media în mod dependent și compulsiv.

„Meta a exploatat tehnologii puternice și fără precedent pentru a atrage, implica și, în cele din urmă, prinde în capcană tinerii și adolescenții”, se arată în plângere. „Motivul său este profitul”.

Acțiunea în justiție urmărește o serie de remedii, inclusiv sancțiuni civile substanțiale.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Exit mobile version