Ziua Copilului: Spectacolele, expozițiile și evenimentele dedicate celor mici, în Capitală

Foto: © Reana | Dreamstime.com

O serie de spectacole de teatru, vernisaje, concerte, ateliere de creaţie sau tururi ghidate vor fi organizate de instituţiile culturale din Capitală cu prilejul zilei de 1 Iunie, Ziua Internaţională a Copilului, potrivit Agerpres, care a realizat o sinteză detaliată a acestor evenimente.

Musicalul “Păcală şi Tândală” va fi prezentat de Teatrul Muzical Ambasadorii, de Ziua Internaţională a Copilului, de la ora 18:00, la Sala Mică a Palatului Naţional al Copiilor.

Spectacolul pentru copii “Cartea cu jucării” – de Tudor Arghezi, va fi prezentat pe 1 iunie, de la ora 11:00, la Teatrul Evreiesc de Stat.

Teatrul “Ion Creangă” lansează pe 1 iunie, de Ziua Internaţională a Copilului, stagiunea estivală “VăraTIC: Miniteatru în Amfiteatru” în grădina Casei Eliad. Evenimentul de teatru outdoor, organizat de Teatrul “Ion Creangă” şi ARCUB, va avea loc în perioada 1 iunie – 26 septembrie.

Teatrul Odeon, alături de Asociaţia Clasic e fantastic: două spectacole Clasic e fantastic – Copilăria lui Mozart, programate marți, 1 iunie, începând cu orele 11:00 şi 18:00, la sala Majestic.

Expoziţia “O poveste dulce. Un secol de dulciuri româneşti”, care reuneşte colecţia de cutii de bomboane şi ambalaje de dulciuri fabricate în România în perioada 1900 – 1990 a Asociaţiei “Muzeul Jucăriilor”, va fi deschisă la Muzeul Naţional de Istorie a României, de 1 Iunie – Ziua Internaţională a Copilului.

Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti” organizează o serie de activităţi cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, pe lângă târgul de jucării şi atelierele de creaţie.

Muzeul Naţional al Ţăranului Român redeschide pe 1 iunie Atelierul de Creativitate pentru copii şi sărbătoreşte Ziua Copilului pe parcursul întregii zile, cu “poveşti şi poezii, desene pe asfalt, coroniţe din flori şi baloane de săpun, dar şi cu multe ateliere creative”, care se vor desfăşura din oră în oră în curtea interioară a instituţiei muzeale. Activităţile libere se desfăşoară gratuit şi nu este nevoie de rezervarea locului, dar se vor desfăşura sub supravegherea părinţilor/ bunicilor/ profesorilor însoţitori. 

Biblioteca Metropolitană Bucureşti (BMB) pregăteşte (în incinta sediului central şi în cadrul filialelor) o serie de activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Copilului.

Expoziţii permanente şi un recital extraordinar de muzică corală susţinut de Corul de copii “Bravissimo” vor fi prezentate în cadrul evenimentului “Ziua Copilului Ediţia a III-a” care va avea loc sâmbătă, la Casa Artelor Dinu Lipatti.

Foto: © Reana | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version