Ziua Internațională a Drepturilor Copilului: Copiii preiau Muzeul de Artă Recentă din București, anunță UNICEF

Ziua Internațională a Drepturilor Copilului (Aniversarea Convenției cu Privire la Drepturile Copilului) este o acțiune globală ce are loc anual cu motto-ul “pentru copii, de către copii”. Este ziua în care le dăm copiilor puterea, încurajându-i să se exprime, anunță UNICEF, într-un comunicat dedicat acestei zile.

De #WorldChildrensDay – Ziua Internațională a Drepturilor Copilului, copiii vor prelua Muzeul de Artă Recentă din București, se vor juca și vor crea opere de artă pe tema drepturilor copilului, anunță organizația. La eveniment va participa Afshan Khan, Directorul UNICEF pentru Europa si Asia Centrală, alături de copii de la Școala Ferdinand nr. 64 din București și de Andreea Marin, Ambasador Național pentru UNICEF în România.

Mesajul UNICEF de Ziua Internațională a Drepturilor Copilului

“Este foarte important să îi întrebăm încă de la cele mai mici vârste despre ceea ce contează cu adevărat pentru ei, ce le place, ce își doresc. Putem să îi consultăm de la orice vârstă.

20 noiembrie este o zi distractivă, dar cu un mesaj serios. Copiii “vor prelua” roluri cu mare vizibilitate în media, politică, business, sport și divertisment, pentru a atrage atenția asupra provocărilor cu care se confruntă. De aceea, adulții și copiii din întreaga lume își unesc vocile în solidaritate cu cei mai vulnerabili dintre copii și promovează drepturile copilului, cum ar fi accesul la educație. Oricine se poate alătura #GoBlue, în semn de susținere pentru acțiunile lor.

Haideți să sărbătorim pe 20 noiembrie o zi internațională pentru copii, împreună cu copiii.

Cum puteți contribui?

Iată o serie de propuneri, din care puteți alege ce vă place mai mult:

Orice variantă alegeți, vă rugăm să folosiți hashtagurile #GoBlue și #WorldChildrensDay când postați o fotografie sau un video pe rețelele sociale. Astfel puteți inspira și alte persoane să se alăture Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului și să sprijine copiii. 

Doar împreună le putem oferi un viitor mai bun.”

Exit mobile version