Ziua Națională a Franței: Pentru prima dată de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial, parada militară va fi înlocuită de o ceremonie dedicată personalului civil și militar mobilizat în pandemia COVID-19

Foto: © Pramote Seemak | Dreamstime.com

Data de 14 iulie marchează ziua națională a Franței. Într-o declarație emisă pe 24 Iunie, Ambasadorul Franței în România, Michele Aramis – a evidențiat caracterul excepțional al serbării naționale, care are loc marți.

Virusul este încă prezent și indicatorii din Romania au semnalat o revenire a pandemiei de coronavirus, de când carantina a luat sfârșit. Anumite măsuri restrictive vor rămâne, mai ales cele care vizează adunările. Acest lucru va afecta, în premieră, sărbătoarea franceză de pe 14 iulie, care, așadar, va lua o formă simbolică anul acesta”.

Pentru primă dată de la sfârșit celui de-al Doilea Război Mondial, parada militară va fi înlocuită de o ceremonie dedicată personalului civil și militar, ca semn de recunoștința pentru sacrifciile lor, în urma cărora mulți și-au pierdut viața, ca victime ale Covid-19.

Foto: © Pramote Seemak | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version