A murit scriitorul britanic John le Carré, maestru al romanului de spionaj

John le Carre - Foto: Twitter/Jonny Geller

Maestru britanic al romanului de spionaj, John le Carré, care a vândut peste 60 de milioane de cărţi în întreaga lume, a murit la vârsta de 89 de ani din cauza unei pneumonii, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Cu mare tristeţe trebuie să anunţ că David Cornwell, cunoscut în lume sub numele John le Carré, a decedat după o scurtă boală (fără legătură cu COVID-19) în Cornwall sâmbătă seară, 12 decembrie 2020. Avea 89 de ani”, a declarat agentul său, Jonny Geller, CEO al grupului Curtis Brown, într-un comunicat dat publicităţii pe site-ul acestei agenţii artistice cu sediul la Londra. Scriitorul a lăsat în urmă soţia şi patru copii.

John le Carré a scris 25 de romane şi un volum de memorii, The Pigeon Tunnel (2016). El a vândut în total peste 60 de milioane de cărţi în întreaga lume. S-a inspirat din cariera sa de agent secret, ruinată de agentul dublu britanic Kim Philby care a dezvăluit KGB acoperirea sa, precum şi a numeroşi compatrioţi, împingându-l să demisioneze din MI6 (serviciul de informaţii externe al guvernului de la Londra).

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Exit mobile version