Acces gratuit pentru elevii și profesorii din țară la Dino Parc Râșnov, până în luna mai, în săptămânile ”Școala altfel” și ”Verde”. Simulator de vulcan, terariu cu reptile și dinozauri în mărime naturală, printre atracții

Foto: Dino Parc Râșnov

În perioada martie – mai 2023, Dino Parc Râşnov, cel mai mare parc cu dinozauri din Sud-Estul Europei şi muzeu în aer liber, oferă instituţiilor de învăţământ şcolar şi preşcolar din România posibilitatea de a vizita în mod gratuit parcul cu dinozauri din alături de elevii pasionaţi de dinozauri şi ştiinţele naturii, în grupuri organizate, în cadrul programelor ”Şcoala Altfel” şi Săptămâna ”Verde”, conform unui comunicat de presă, după cum transmite Agerpres.

După semnarea unui parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti în acest sens, Dino Parc Râşnov extinde invitaţia către toate instituţiile de învăţământ din ţară. Astfel, se acordă acces gratuit şcolilor şi grădiniţelor din ţară la:

”Încă de la deschiderea parcului cu dinozauri, obiectivul nostru a fost să îmbinăm într-un mod plăcut educaţia cu distracţia, atât pentru familiile care ne trec pragul, cât şi pentru grupurile organizate de copii şi cadre didactice. Ne dorim ca Dino Parc Râşnov să devină un partener strategic în demersul pentru educaţie a noilor generaţii de şcolari şi preşcolari, iar cea mai potrivită cale este de a pune la dispoziţia acestora toate cunoştinţele de paleontologie, ştiinţele naturii şi de conştientizare ecologică pe care le-am dobândit în timp, precum şi un minunat spaţiu în aer liber unde cei mici pot explora în voie natura”, a declarat Adrian Apostu, managerul parcului, potrivit sursei citate.

Ce pot vedea participanții

În cadrul expoziţiilor ştiinţifice disponibile în cadrul parcului, elevii pot vedea:

Toate expoziţiile şi exponatele din cadrul Dino Parc Râşnov sunt realizate în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa, Universitatea Bucureşti, Institutul Geologic Român, Muzeul Naţional Secuiesc, Muzeul Judeţean de Istorie Braşov şi parteneri privaţi autohtoni şi internaţionali, potrivit comunicatului de presă.

Totodată, parcul pune la dispoziţia profesorilor şi elevilor şi o serie de alte beneficii, însă contra-cost, care să întregească experienţa din parc, ce pot fi solicitate în momentul programării: tururi ghidate despre dinozauri, tururi ghidate cu un dendrolog pentru prezentarea şi recunoaşterea speciilor de arbori şi arbuşti din pădurea parcului, un traseu de aventură şi tiroliană (…), Olimpiada Dinozaurilor – o serie de întrebări despre dinozauri, sub formă de joc educativ, la care elevii pot primi insigne și diplome.

Potrivit Agerpres, programările pot fi făcute de către cadrele didactice interesate, contactând direct reprezentanții Dino Parc Râşnov la telefon: 0741 208 703 sau prin e-mail: info@dinoparc.ro.

Exit mobile version