Alexandru Rafila, atac dur la premierul Cîțu: Credeți că este întâmplător că s-a decis achiziția de urgență a testelor pentru elevi acum? De ce nu s-au cumpărat în vară testele, cu un preț mai mic, cu o procedură internațională, ci acum prin procedură de atribuire directă cu un preț mai mare decât în farmacie?

Alexandru Rafila / Foto: Facebook.com

Atac dur lansat de medicul Alexandru Rafila, vehiculat ca viitor ministru PSD al Sănătății într-un guvern PNL-PSD, la premierul Florin Cîțu, pe tema testelor noninvazive pentru elevi. “Noi avem starea asta de alertă de 1 an și jumătate. Vi s-a părut diferită situația din vară față de acum? Credeți că este întâmplător că s-a decis achiziția de urgență a testelor pentru elevi acum? Noi am cumpărat în procedură de urgență foarte multe teste pentru că acum e stare de alertă. Dar și în vară era stare de alertă. De ce nu s-au cumpărat în vară testele, cu un preț mai mic, cu o procedură internațională, ci acum prin procedură de atribuire directă cu un preț mai mare decât în farmacie?”, a declarat la Digi24 expertul OMS Alexandru Rafila.

Întrebat de moderator dacă problema a fost generată de ministrul Educației, de ministrul Sănătății sau de ONAC, instituția care a organizat licitația, Alexandru Rafila a respins toate cele trei ipoteze și a răspuns:

“Cred că a cumpărat o agenție care face achizițiile, dar decizia este la nivelul conducătorului guvernului, acolo este decizia. Acolo se ia decizia că se cumpără ceva. Cine conduce guvernul trebuie să știe că urmează o perioadă de criză, așa cum a spus INSP la un moment dat. Și nu a existat nicio reacție. Trebuie să încetăm cu aceste lucruri care de fapt scad și mai mult încrederea populației în clasa politică și în corpul medical”. 

Alexandru Rafila, cele mai importante declarații referitoare la condițiile în care se redeschid școlile de luni, 8 noiembrie:
Exit mobile version