Am primit astăzi 183 de petiții pentru trecerea școlii în online și 175 pentru păstrarea școlilor deschise, cu prezență fizică, anunță ministrul Cîmpeanu: Unii sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în malluri

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com

183 de petiții pentru trecerea școlii în online și 175 pentru păstrarea școlilor deschise, cu prezență fizică, au fost centralizate de ministerul Educației, după cum a declarat Sorin Cîmpeanu, în această seară, la Digi24. Ministrul Educației a mai spus că decizia de a rămâne școlile deschise nu va fi luată în funcție de această diferență.

„Vom vedea, sunt foarte multe propuneri. Înainte să vin la dumneavoastră, colegii mei au centralizat prin ministerul Educației petițiile primite astăzi: 183 de petiții – părinți, profesori -pentru trecerea școlii în online, 175 de petiții pentru păstrarea școlilor deschise, cu prezență fizică”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat ce înseamnă numărul petițiilor pentru luarea unor decizii, ministrul Educației a menționat că sunt multe propuneri contradictorii: „Nu o să decidem în funcție de diferența asta. Vă spuneam că sunt foarte multe propuneri antagonice”.

În legătură cu părinții care își duc copiii la mall, dar le e temă să-i lase la școală, Cîmpeanu a declarat următoarele: „Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de 6 la mie, sunt foarte sperieți. Îmi cer scuze, sunt speriați de mersul la școală, dar n-au niciun fel de problemă să meargă în malluri sau în alte locuri. Iar alții vor să rămână deschise și peste 6 la mie”.

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie

Citește aici toate articolele relevante pentru anul școlar 2021-2022, care a început pentru elevi pe 13 septembrie – ghiduri, noutăți, măsuri și reguli.
Exit mobile version