Am primit astăzi 183 de petiții pentru trecerea școlii în online și 175 pentru păstrarea școlilor deschise, cu prezență fizică, anunță ministrul Cîmpeanu: Unii sunt speriați de mersul la școală, dar nu au niciun fel de problemă să meargă în malluri

3.364 de vizualizări
Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com
183 de petiții pentru trecerea școlii în online și 175 pentru păstrarea școlilor deschise, cu prezență fizică, au fost centralizate de ministerul Educației, după cum a declarat Sorin Cîmpeanu, în această seară, la Digi24. Ministrul Educației a mai spus că decizia de a rămâne școlile deschise nu va fi luată în funcție de această diferență.

„Vom vedea, sunt foarte multe propuneri. Înainte să vin la dumneavoastră, colegii mei au centralizat prin ministerul Educației petițiile primite astăzi: 183 de petiții – părinți, profesori -pentru trecerea școlii în online, 175 de petiții pentru păstrarea școlilor deschise, cu prezență fizică”, a menționat Sorin Cîmpeanu.

Întrebat ce înseamnă numărul petițiilor pentru luarea unor decizii, ministrul Educației a menționat că sunt multe propuneri contradictorii: „Nu o să decidem în funcție de diferența asta. Vă spuneam că sunt foarte multe propuneri antagonice”.

În legătură cu părinții care își duc copiii la mall, dar le e temă să-i lase la școală, Cîmpeanu a declarat următoarele: „Unii vor să se închidă odată cu atingerea pragului de 6 la mie, sunt foarte sperieți. Îmi cer scuze, sunt speriați de mersul la școală, dar n-au niciun fel de problemă să meargă în malluri sau în alte locuri. Iar alții vor să rămână deschise și peste 6 la mie”.

Foto: © Pressmaster | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil. Pentru școli, elevi și studenți Dreamstime.com oferă 50% reducere la toate planurile, până la sfârșitul lunii septembrie

Citește aici toate articolele relevante pentru anul școlar 2021-2022, care a început pentru elevi pe 13 septembrie – ghiduri, noutăți, măsuri și reguli.

21 comments
  1. Idiotenia asta cu mallurile este praf in ochi, motivarea hotararii aberante de a tine scolile deschise , cand avem a doua cea mai mare rata a mortalitatii IN LUME ( raportat la nr.de locuitori) de covid. Niste incompetenti ignoranti au luat aceasta decizie, bagand in fața cererile altor idioti ignoranti de a le mentine deschise.Incultura si incompetenta ne conduc.

  2. La mall se duce ministrul minunat, noi nu ne ducem ca ne este suficient 120 de elevi pe saptamana . Geamuri inchise ca este frig, spatiu insuficient si 34 de elevi in clasa, zile cu 7 ore/zi , iar pauzele in clasa cu elevii, cu masca pe , fara sa poti sa bei o gura de apa. Multumim din inima partid iubit!

  3. Lasati scolile deschise pana se atinge un numar de cazuri pentru ca dupa aceea sa faceti presiune pe vaccinarea copiilor, ca deh, s-a atins nr de cazuri…

  4. Argumentam, ca si natiune, pericolul infectarii si optam pentru scoala online, din frica, uitand ca aceeasi copii despre care sustineti ca in mall respecta regulile, se pare ca in mediul scolar nu le-ar respecta. Nu stau in mall 5-6 ore dragi parinti, ca si cum pentru a contacta virusul, ar trebui sa avem un contact egal cu numarul de ore de scoala si nu ar fi suficient doar 15 minute, conform definitiei actuale de caz sau chiar mai putin in cazul tulpinei Delta. Gandim ca, daca nu ne expunem, virusul va disparea de la sine, caci nu putem intelege, cum din punct de vedere stiintific, se va obtine imunitatea de turma, care da, este necesara. Cum o vom obtine depinde de noi – da, dumneavoastra, dragi parinti, sunteti responsabili – vom atinge imunitatea fie trecand prin boala, fie prin vaccinare. Da, ati ales sa nu faceti scutul in jurul copiilor, aceasta insa nu inseamna ca trebuie sa-i scoateti din scoli pe copii. Vreti sa le dati un exemplu de comportament responsabil, atunci incepeti dumneavoastra – ramaneti in case, alaturi de copii pentru ca nu-i asa nu putem asuma vaccinarea adultilor, pentru ca de fapt exemplul pe care il dam este ca noua ca adulti ne e frica atat de virus, cat si de vaccin si nici nu stim sa ne protejam si nici nu vrem, iar in ceea ce priveste educatia o poate face oricine -nu-i asa ca toti suntem experti si stim mai bine decat oricine cum sa educam. Credeti ca virusul va disparea, ca daca bagam capul in nisip si ne izolam, nu vor mai fi valuri. Evolutia si stiinta, din pacate, demonstreaza cu totul altceva.

  5. Este un genocid in masa! Cu nerusinare ministrul ne omoara pe toti, parinti, profesori , bunici si mai ales copiii nostri de care nu da doi bani! In scoli nu se respecta nicio regula, copii sunt pusi sa vina de acasa cu masti, dezinfectant, pe banii parintilor! Sa mergi tu ministe Campeanu sa stai 6 ore inghesuit cu masca pe fata intr-o scoala unde nu curge nici apa la baie!!!!!RUSINE!!!!! O sa ai pe constiinta milioane de copiii care isi pierd pe cinev drag din cauza ca TU vrei ca scoliile sa se inchida ultimele!!!

  6. Ca profesor de la baza sistemului ar trebui sa cred ca numarul petitiilor este real, ca domnul ministru le-a si citit dupa ce si-a face turul la webinarii si congrese si că autoritățile iau decizii in urma unor analize pe date reale.
    Argumentul cu mersul la mall e cel mai penibil, de cand sunt mall-uri in toata Romania si de unde acest mit ca elevii după școală merg la mall? Elevii care ii stiu eu merg la autobuze, meditatii, activitati sportive sau artistice si o buna parte la munca – poate la aceeia se refera ministrul.
    Cea ce stiu este numarul tot mai mare de colegi in stare grava, scolile unde elevii vin sa stea degeaba din cauza lipsei de personal, mimarea masurilor anticovid din scoli – nu există sancțiuni interne pentru nerespectarea lor, stiu si de părinții îngroziți ca le raman copii acasa si de pierderile suferite in online. Stiu si ca acest val va fi mai scurt, incubatia este 3-5 zile nu doua săptămâni – adica vom scapa de el intr-o luna. Doar ca nu toți sau nu chiar intregi.
    Si mai stiu ca nu voi uita niciodata crimele cu premeditare la care sunt martor.

    1. Cine va raspunde pentru ca a ridicat pragul asa sus, la 6 mie?

      Practic a fost dublat, nu era rational sa fie 4 sau 4.5, atat timp cat scenariul rosu incepe la 3. Ce nu am invatat pana acum este sa nu mai intarziem luarea unei decizii, nici sa nu facem scoala fizic in primele 2 saptamani pentru ca multi vin din vacanta.

      Anul trecut am prins aproximativ 5-7 saptamani de scoala fizica pana la vacanta de Craciun. Este posibil si in acest an sa fie la fel, sa ne intoarcem la scoala la sfarsit de noiembrie sau decembrie.

      Din Romania normala si educata ati facut o Romanie saraca si bolnava!

  7. Mersul în Mall nu înseamnă să stai 6-7 ore închis într-un spațiu insuficient pentru 30-35 elevi, fără respectarea distantarii care este foarte importanta mai ales acum în pandemie.
    Comparația făcută domnule este de-a dreptul ridicolă. Nu am observat Mall-urile pline de elevi, iar cei care se duc își asumă orice risc.
    În cazul școlii, obligativitatea participării la cursuri face to face este mai mult o AMBIȚIE DE PROST GUST (neargumentata logic) a unui personaj interesat numai de imaginea proprie.
    Lasati-ne copiii în pace!

  8. Eu vreau sa pot opta pentru copilul meu avand in vederea inconștiența romanului si a guvernantilor. Scoala o pot recupera , viata nu. Nu e normal sa duc copilul la scoala atata timp cat masurile nu se respecta de la vladica pana la opinca.

    1. Poftim???? In ce malluri ati fost? In Franta? Nu respecta nimeni nicio regula. In mall “bulendresc” hainele pitipoancele fara nicio masca, nimic. Revino-ti! La scoala e o strictete ce nu vezi. Si daca in scolile de le stii tu nu se respecta, nu generaliza. In scoala mea nu am avut niciun elev cu Covid in 2 ani. Triajul e triaj, protectia e protectie, iar curatenia si dezinfectarea e sfanta. Nu mai generaliza din pareri auzite pe Fb. Suntem satui de online si de scancete penibile de genul: ne mor copiii, ne faceti copiii cobai, genociiiiiiddddd…Hai, mai lasa-ma! Ca nu-i razboi.

      1. da frate tu nu ai avut
        La noi avem nu stiu cate cazuri pentru ca na ce crezi nu e lume perfecta cum e la tine

        poate la tine e o scoala mai buna, si btw daca o parere nu e la fel ca a ta, nu este generalizata de pe pareri de pe facebook, pentru ca nu toata lumea sta pe facebook. In mall unde mai mergeam se respectau regulile.

  9. Tu chiar compari mersul la moll cu clasele înghesuite de elevi?!? Pai cine sta câte 4,5 ore zilnic la moll, înghesuiți la mai puțin de 1 metru, cum stau elevii în bănci?!

  10. Modificați legea educației asa încât școala sa se poată desfășura atât fizic cât și online, la dorința părinților. Suntem unii pentru care chiar nu contează scoala deloc în comparație cu sanatatea și viata copiilor. Asta e solutia :lăsați pe fiecare sa aleagă cum vrea și atunci nu o sa mai aveți nemulțumiți. Fiindcă cei care țin cu tot dinadinsul fizic, treaba lor sa se poata duce, iar cei care vor sa își protejeze sănătatea și viata, pot și ei alege sa rămâna în online.

  11. Ma uit zi de zi la elevii mei. Le analizez comportamentul pe timp de pandemie si inafara scolii nu dau doi bani pe protectie. Aceleasi imbratisari la sosirea la scoala intre fete, mers in card fara masca inclusiv in autobuze, msncatul din aceeasi pungs, uneori din aceeasi bucatica apoi baut 5 oameni din aceeasi sticla. Deci nu i doare nici in …de pandemie si noi ne zbatem ca prostii, iar parintii cred ca le mor plozii in scoala. Lasati scolile deschise. Problema nu e inauntru, ci, cand iesi pe usa din ele. Pentru ca nu se respecta nimic.
    .

    1. Nu cred ca este cazul să generalizati. Copilul meu nu face nimic din ce ati scris dvs. Ca el, multi altii. Acesti copii isi vad de scoala, pregatiri sau alte activitati constructive. Va asigur ca stiu ce vorbesc. Sigur ca sunt mai multi copii care se încadrează în tiparul descris în comentariul dvs. Sunt adeptul desfășurării orelor în regim fizic, DAR, cu respectarea siguranței în școli. Dar la o asa incidență, sănătatea copiilor noștri este pusă în pericol. Va doresc tuturor multa sanatate.

  12. Dar de ce nu aveti curaj dle Campeanu sa spuneti deschis ca tineti scolile deschise indiferent de cati se imbolnavesc?
    Cartea e mai importanta!
    Spuneti asta si poate unii inteleg!
    Sa setati o cifra la care nici prin cap nu v-a trecut ca s-ar putea ajunge si apoi sa incercati smechereste sa o schimbati, sa o reevaluati, nu faceti decat sa dovediti cat de superficial sunteti atat dvs cat si aparatul pe care il conduceti.
    Lasati cifra asta, stau copiii online pana cifra scade si apoi revin la scoala.
    E o rata imensa si este extrem de periculos sa pastrati scolile deschise.
    Nu incercati sa justificati prin rata mica de infectare in randul copiilor
    Pe ei ii testati cu aiurelile acelea de teste rapide care nu releva nimic.
    Copiii merg acasa si infecteaza. Ei infecteaza in principal pe adultii de acasa nevaccinati sau chiar vaccinati cum e cazul meu concret.
    Sa speram ca prapadul de acum ii va speria pe oameni si se vor vaccina. Nu intretineti acest cosmar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Foto: Profesorii au ieșit din nou în stradă. Sindicaliștii din Educație protestează astăzi în fața Guvernului și a sediilor PNL și PSD / La ce salarii ar fi trebuit să ajungă profesorii din 2020 și ce mărire primesc acum

Aproximativ 100 de profesori, membri în cele trei sindicate mari din Educație, au început protestul, joi dimineață, de la 10:00, în fața Guvernului. Aceștia se vor deplasa la 11:30 la…
Vezi articolul
învățământul profesional și dual

Olimpiada județeană de discipline tehnologice 2024 – subiectele și răspunsurile corecte de la mai multe probe: Agricultură, Turism și alimentație, Economie administrativă, Electrică, Industrie alimentară, Construcții și lucrări publice

Subiectele și baremele de corectare de la etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Geografie (ONG) 2024, organizată duminică, 17 martie, au fost publicate de Inspectoratul școlar județean (ISJ) Bacău. Edupedu.ro…
Vezi articolul

Aproape 45% dintre fetele care au devenit mame sub vârsta de 15 ani în 2020 în statele UE provin din România, arată datele Eurostat / Caravana Salvați Copiii aduce medici în zonele rurale din 3 județe, iar tinerele primesc analize medicale gratuite și consiliere

Datele Federației Naționale a Asociațiilor Medicilor de Familie arată că 53% din localitățile din România nu au deloc medic de familie sau nu au suficienți medici de familie, potrivit unui…
Vezi articolul

Șapte noi alianțe universitare europene, inclusiv două la care participă universități din România – printre cele 30 selectate acum să primească sprijin european prin Erasmus+ / Numărul de alianțe beneficiare crește la 50

30 de alianțe universitare europene au fost selectate în cadrul apelului Erasmus+ 2023 pentru a beneficia de sprijin financiar european pentru întărirea cooperării, ceea ce, după apelul din 2022, ridică…
Vezi articolul