Redirecţionați 3,5% din impozitul pe venit pentru Edupedu. Termenul limită pentru trimiterea declarației la ANAF este 25 Mai

25.628 de vizualizări
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
Ne-am lansat în octombrie 2018, iar în acești 4 ani și jumătate am reușit să aducem discuția despre Educație pe agenda publică. Vă ținem la curent cu tot ce este esențial în Educație. Am spus și vom spune lucrurilor pe nume. Am arătat și vom arăta gunoiul care se vrea băgat repede sub preș. Vom scrie, așa cum am mai scris, și despre exemplele de bună-practică sau despre modele pentru elevi și profesori. Transparentizarea informațiilor și deciziilor din învățământ este crucială și ne privește pe toți. Ne puteți susține ca să dezvoltăm și să continuăm acest proiect printr-un simplu gest – redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit pe care statul l-a încasat anul trecut.

Până pe 25 Mai 2023 puteți face ceva cu banii pe care statul oricum îi va gestiona slab, cum din păcate îi este obiceiul. Puteți redirecționa cei până la 3,5% din impozitul pe venitul realizat în 2022 ca să susțineți Edupedu.ro. Completarea formularului durează doar 4 minute și îl găsiți în acest articol.

Redirecţionarea unui procent din impozitul pe venit este o formă importantă de sprijin pentru redacția Edupedu.ro. Pentru cel care redirecționează, gestul nu costă absolut nimic. Formularul este o metodă prin care oricine își poate redirecționa până la 3,5% din impozitul anual sau pentru o perioadă de până la doi ani către un ONG. Acest lucru înseamnă că acea sumă nu va mai ajunge în bugetul statului, ci va fi redirecționată către contul ONG-ului ales. Dacă nu completați formularul, banii rămân statului.

Prin redirecţionarea a 3,5% din impozitul pe venit puteţi contribui la dezvoltarea platformei Edupedu.ro, platformă editată de Asociaţia Edupedu pentru Educație, cu sediul în Urziceni, Ialomița. Scopul asociației este acela de a promova și susține educația și cercetarea.

Procedura este extrem de simplă. Iată paşii care trebuie parcurşi.

 1. Descărcați aici formularul gata completat cu datele Asociației
 2. Completați formularul cu datele dumneavoastră şi semnați. Datele Asociaţiei Edupedu Pentru Educație sunt deja completate
 3. Trimiteți formularul printat, completat şi semnat la Administraţia Financiară la care sunteți arondat. Formularele pot fi trimise până la 25 mai 2023.

– Puteți depune personal formularul la sediul Administraţiei Fiscale. Vezi aici lista sediilor

– Puteți trimite formularul prin Poştă la sediul Administraţiei Fiscale de care aparţineți, cu confirmare de primire.

Vă mulțumim!


3 comments
 1. buna ziua eu am cardurile la copii de oluna si 2 săptămâni când se vor alimenta cu pot sa eau legătură sa vad ce se în tplat cu alimentare

 2. am primit cardul educational și l-am pierdut și acum duoă zile l-am găsit și când am sunat sa vad soldul cardului era 0 lei și am crezul că ie minciuna și mi-am descărcat aplicația și tot așa era

 3. Ce se intampla cu elevii care au obtinut medalii la competitiile sportive internationale agreate de ME in anul scolar 2022-2023 ?
  Lista acestor competitii a fost deja publicata, dar nu inteleg de ce intra in vigoare in anul scolar 2024-2025?
  Inseamna ca anul acesta scolar copiii nu vor primi bursa de excelenta olimpica I la care se incadreaza? Mai completeaza cererea in acest an scolar, (desi nu vor primi nimic) pentru a fi acordata bursa in 2024-2025 ?…sau e o forma de a economisi bani pentru ME?
  Din nou va bateti joc de copiii care reprezinta Romania si fac performanta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like