Am voie să întreb învățătoarea dacă s-a vaccinat sau dacă se vaccinează? Răspunsul ministrului Educației: Sunt convins că va dori să răspundă

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Ministrul Educației a răspuns unei întrebări pusă de un parinte, despre dreptul de a întreba cadrul didactic dacă s-a vaccinat sau dacă se vaccinează. Întrebarea a fost adresată la Digi24, iar Sorin Cîmpeanu a spus că speră ca învățătorul/profesorul să facă publică decizia legată de vaccinare față de părinți și față de elevii pe care-i are.

Moderator: “Un părinte întreabă – Am voie să întreb învățătoarea dacă s-a vaccinat, dacă se vaccinează? Pentru că eu atunci când îmi înscriu copilul la școală trebuie să prezint fișa de vaccinare, mi s-ar părea corect să întreb la școală dacă profesorul cu care se întâlnește copilul meu a fost vaccinat?

Sorin Cîmpeanu: “Este o întrebare pertinentă, este o teamă firească a oricărui părinte care trebuie să fie de înțeles. Aș vrea să îmi permiteți să verific răspunsul și din perspectiva accesului la confidențialitatea actului medical. Mie mi s-ar părea normal ca acel cadru didatic să spună, așa cum noi, o parte dintre cei care ne-am vaccinat, am ales să o facem public, este dreptul nostru de a alege să facem public, la fel, m-aș aștepta s-o facă și doamna învățătoare la nivelul propriile decizii, să facă public faptul că s-a vaccinat sau că nu s-a vaccinat, în raport cu copiii sau părinții acestor elevi.

Dar dacă alege să refuze pe baza confidențialității actului medical în general, inclusiv acela de vaccinare, sigur că da lucrurile se complică din perspectivă legală. Eu sunt convins că în cadrul acelei solidarități dintre profesori părinți cele mai multe cadre didactice vor alege să spună onest “m-am vaccinat” sau “nu m-am vaccinat pentru că am contraindicații medicale” sau “nu m-am vaccinat pentru că…”. Sunt convins că cele mai multe cadre didactice o vor face fără să fie obligate, din propria inițiativă, așa cum și noi am ales să facem public actul vaccinări”.

Ministrul a mai spus că până în acest moment s-au programat la vaccinare 110.600 de angajați din Educație, iar 18.600 s-au vaccinat deja.

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil

Foto: gov.ro

Exit mobile version