Angajații nevaccinați din școlile din Republica Moldova, obligați să se testeze la 14 zile pe banii lor

Foto: mecc.gov.md

Persoanele care lucrează în sistemul de învățământ din Republica Moldova vor fi obligate să se testeze la 14 zile, dacă nu sunt vaccinate împotriva COVID-19, informează agora.md, potrivit hotnews.ro. Decizia a fost luată ieri, la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și se va aplica de la 1 septembrie, când începe noul an școlar pentru elevii din Republica Moldova.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că 95% dintre persoanele din învățământ ar trebui să fie vaccinate până în octombrie: „Ca să prevenim transmiterea infecției cu SARS-COV-2, Comisia a recomandat ca 95% din persoanele adulte din instituțiile de învățământ să fie vaccinate până la 1 octombrie”.

De asemenea, acesta a mai spus că angajații scutiți de teste vor fi cei care au certificat de vaccinare sau pot dovedi că au trecut prin boală: „Până la atingerea acestui nivel, personalul nevaccinat va efectua și prezenta, din surse proprii, o dată la 14 zile, un test negativ. Nu se vor supune testării lucrătorii care vor prezenta certificat de vaccinare sau concluzia medicală care confirmă că persoana a trecut prin COVID-19.

Ala Nemerenco a mai subliniat că instituțiile de învățământ vor începe fizic la 1 septembrie 2021.

În prezent, rata de vaccinare în municipiul Chișinău, în rândul angajaților din instituțiile educaționale, este peste 75%, potrivit agora.md.

Exit mobile version