Angajații nevaccinați din școlile din Republica Moldova, obligați să se testeze la 14 zile pe banii lor

278 de vizualizări
Foto: mecc.gov.md
Persoanele care lucrează în sistemul de învățământ din Republica Moldova vor fi obligate să se testeze la 14 zile, dacă nu sunt vaccinate împotriva COVID-19, informează agora.md, potrivit hotnews.ro. Decizia a fost luată ieri, la ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică și se va aplica de la 1 septembrie, când începe noul an școlar pentru elevii din Republica Moldova.

Ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a declarat că 95% dintre persoanele din învățământ ar trebui să fie vaccinate până în octombrie: „Ca să prevenim transmiterea infecției cu SARS-COV-2, Comisia a recomandat ca 95% din persoanele adulte din instituțiile de învățământ să fie vaccinate până la 1 octombrie”.

De asemenea, acesta a mai spus că angajații scutiți de teste vor fi cei care au certificat de vaccinare sau pot dovedi că au trecut prin boală: „Până la atingerea acestui nivel, personalul nevaccinat va efectua și prezenta, din surse proprii, o dată la 14 zile, un test negativ. Nu se vor supune testării lucrătorii care vor prezenta certificat de vaccinare sau concluzia medicală care confirmă că persoana a trecut prin COVID-19.

Ala Nemerenco a mai subliniat că instituțiile de învățământ vor începe fizic la 1 septembrie 2021.

În prezent, rata de vaccinare în municipiul Chișinău, în rândul angajaților din instituțiile educaționale, este peste 75%, potrivit agora.md.


5 comentarii
  1. Testare la 14 zile este rezonabil, numai sa fie ca la spital sa vi cu testul tau si sa te testeze un cadru medical la scoala, unde sunt cabinete medicale este mai simplu.

  2. Este bine că ne uităm la alții sau ne luăm după ei pentru că experții noștri nu îi duce capul și nu sunt capabili să ia măsuri adecvate condițiilor și cerințelor de la noi. Am ajuns rău de tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Ministrul Educației anunță probleme „extrem de grave” în școli, fără să menționeze vreo măsură care să le combată: “Există o explozie a fenomenului de bullying în școli – extrem de grav, o multiplicare a tentativelor de suicid în rândul adolescenților, o multiplicare a afecțiunilor oftalmologice”

Școala a fost afectată în timpul pandemiei “enorm, înfricoşător de mult” şi “pierderile educaţionale sunt foarte mari”, „greu de recuperat”, „necesitând perseverenţă şi implicare”, a spus Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu,…
Vezi articolul

OFICIAL Părintele sau reprezentantul legal are dreptul să stea cu copilul la creșă, pentru a-l acomoda, cel mult 2 săptămâni după înscriere / Regulile de funcționare a creșelor de stat au fost publicate în Monitorul Oficial

Metodologia privind funcționarea creșelor publice și a altor unități de educație antepreșcolară, aprobată de Guvern în data de 28 aprilie, prevede o serie de drepturi ale părinților și copiilor de…
Vezi articolul