Anisie: Da, bineînțeles că ne testăm, nu am simptome

Foto: gov.ro

Ministrul Educației, Monica Anisie, este printre miniștrii care se testează astăzi pentru depistarea posibilei infectări cu noul coronavirus, după ce premierul Ludovic Orban a fost prezent într-un studio de TV unde se afla și o persoană care s-a dovedit ulterior a fi pozitivă. Premierul s-a testat de coronavirus, iar la ora redactării acestei știri încă aștepta rezultatul, izolat la el în birou.

„Bineînțeles că ne testam, e o chestiune care ține strict de responsabilitate, nu am simptome. Am mai făcut teste, fac in continuare, mi se pare normal”, a declarat Anisie pentru Edupedu.ro.

Ea a mai spus că nu a avut niciun contact direct de dinainte de începerea școlii cu inspectorul școlar general al Bucureștiului, Ionel Pușcaș, care a fost confirmat recent cu coronavirus.

Premierul Ludovic Orban a solicitat luni dimineață efectuarea unui test la cerere pentru noul coronavirus. El nu a manifestat simptome specifice infectării cu noul coronavirus și a declarat pentru Digi24 că nu se încadrează în definiția contactului direct, el a venit cu mască la emisiune, a stat la distanță de ceilalți invitați, iar la plecare a purtat iar mască. Premierul a decis să se izoleze la birou până la primirea rezultatului, pentru a evita contactul cu alte persoane, potrivit Digi24.

Foto: gov.ro

Exit mobile version