Anisie, despre revenirea la cursuri înaintea examenelor: În fiecare școală va exista un cadru medical / Elevul trebuie să se reobișnuiască cu spațiul acesta al școlii și să fie susținut emoțional de profesor

Foto: edu.ro

În fiecare școală va fi prezent un cadru medical pe perioada pregătirii pentru Bacalaureat și Evaluarea Națională dintre 2 și 12 iunie, dar i la examene, a declarat ministrul Educației Monica Anisie la TVR. ”Este nevoie să revenim pentru două săptămâni de pregătire la școală și apoi să susținem aceste examene naționale”,  a subliniat aceasta importanța psihologică și de moral pe care o are revenirea la cursuri înaintea examenelor naționale a elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a.

„Am discutat cu domnul ministru al Sănătății și în fiecare unitate de învățământ va exista un cadru medical care va supraveghea tot acest proces de revenire la cursurile de pregătire, dar și procesul de examene naționale”, a spus Anisie în emisiunea Tema zilei.

„Este nevoie să revenim pentru două săptămâni de pregătire la școală și apoi să susținem aceste examene naționale. Revenirea la aceste cursuri este una opțională. Cred că trebuie elevul să se reobișnuiască cu spațiul acesta al școlii, dar să fie și susținute emoțional de profesori.

Foarte mulți elevi mi-au spus că au nevoie de a privi în ochi din nou pe profesorii lor și sunt convinsă că și cadrele didactice, în această perioadă de revenire a copiilor la școală, vor fi atente și la susținere emoțională a elevilor pentru că trebuie să-i încurajăm, trebuie să-i sprijinim moral pentru că în curând vor susține examenele naționale”, a mai precizat ministrul Educației.

„Odată cu revenirea la școală vom lua și măsurile de siguranță, pentru că de-aici am pornit de fapt, de la temerile pe care le au elevii sau părinții. Această revenire este una opțională, spuneam, și părintele este cel care evaluează starea de sănătate a copilului, dar evaluează și ceea ce se află în familie, membrii familiei care ar putea fi în grupa de risc”, a mai spus Anisie, ca răspuns la întrebarea privind temerile părnților și ale elevilor legate de redeschiderea școlilor.

Foto: edu.ro

Exit mobile version