Examenele de titularizare, definitivat sau gradele didactice se vor desfăşura cu respectarea măsurilor de siguranţă, anunţă ministrul Educaţiei

“În ceea ce privește examenele pe care le susțin cadrele didactice, ne referim aici la examenele de titularizare, definitivat sau gradele didactice, acestea se vor desfășura cu respectarea măsurilor de siguranță și ministerul va comunica în scurt timp modalitatea de susținere dar și calendarul”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, într-o conferinţă de presă.

Aceasta a declarat că în privinţa măsurilor de siguranţă, acestea vor fi respectate.

Reamintim că potrivit unui document publicat de Edupedu.ro, trimis de ISMB către minister, examenele pentru profesori ar trebui să ia în calcul următoarele principii.

“D. Definitivat

E. Grade didactice

F. Mișcare de personal
G. Titularizare

În formularea propunerilor următoare s-a urmărit adaptare a procedurilor de desfășurare al etapelor de mobilitate la exigentele impuse de distanțare socială, reducerea numărului de persoane aflate în contact nemijlocit, reducerea numărului de persoane care fac schimb de documente pe suport de hârtie și utilizarea eficientă a timpului disponibil pentru fiecare etapă de mobilitate.

Modificări cu caracter general:
1. Desființarea avizierelor inspectoratelor școlare. Informațiile vor fi postate exclusiv pe site-urile inspectoratelor.

2. Conducerile unităților de învățământ vor transmite documentele solicitate de inspectoratele școlare pe cat posibil în formă scanată.

3. Candidații vor putea să depună cererile de participare la etapele mobilității personalului didactic atât în formă scanată cat și pe suport de hârtie.

4. Inspecțiile speciale la clasă vor fi limitate sau înlocuită cu probe de interviu care să conțină o componentă de predare fără prezența elevilor

5. Ședințele de repartizarea candidaților se vor desfășura cu respectarea prevederilor legate de distanțarea socială

Modificări propuse pentru fiecare etapă de mobilitate:

DOCUMENTUL integral poate fi descărcat de aici

Ştirea este în curs de actualizare

Exit mobile version