Aplicația de salarizare din școli nu permite aplicarea contractului colectiv de muncă în privința concediilor pentru directori și inspectori, semnalează sindicatele – document

Foto: © Fizkes | Dreamstime.com

Personalul didactic de conducere, de îndrumare și control, didactic auxiliar și nedidactic beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar între 5 și 10 zile lucrătoare, conform noului contract colectiv de muncă semnat pe 5 iulie de sindicate și ministrul Educației. Liderii FSE „Spiru Haret“ și FSLI cer Ligiei Deca, printr-un document consultat de Edupedu.ro, modificarea aplicației EduSal pentru a permite directorilor să își ia aceste zile de concediu.

„Personalul didactic de conducere, de îndrumare și control nu își poate valorifica acest drept din cauza aplicației EduSal, care nu permite înscrierea unui număr de zile de concediu de odihnă anual mai mare de 25 de zile pentru aceste categorii de personal“, conform documentului.

Acestea solicită Ligiei Deca să ia „în regim de urgență“, „măsurile ce se impun pentru modificarea aplicației EduSal astfel încât aceasta să permită înregistrarea informațiilor corecte privind zilele de concediu de odihnă ale personalului didactic de conducere, de îndrumare și control, potrivit contractului colectiv de muncă aplicabil“.

Foto: © Fizkes | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version