Aplicația de salarizare din școli nu permite aplicarea contractului colectiv de muncă în privința concediilor pentru directori și inspectori, semnalează sindicatele – document

16.715 vizualizări
Foto: © Fizkes | Dreamstime.com
Personalul didactic de conducere, de îndrumare și control, didactic auxiliar și nedidactic beneficiază de un concediu de odihnă suplimentar între 5 și 10 zile lucrătoare, conform noului contract colectiv de muncă semnat pe 5 iulie de sindicate și ministrul Educației. Liderii FSE „Spiru Haret“ și FSLI cer Ligiei Deca, printr-un document consultat de Edupedu.ro, modificarea aplicației EduSal pentru a permite directorilor să își ia aceste zile de concediu.

„Personalul didactic de conducere, de îndrumare și control nu își poate valorifica acest drept din cauza aplicației EduSal, care nu permite înscrierea unui număr de zile de concediu de odihnă anual mai mare de 25 de zile pentru aceste categorii de personal“, conform documentului.

Acestea solicită Ligiei Deca să ia „în regim de urgență“, „măsurile ce se impun pentru modificarea aplicației EduSal astfel încât aceasta să permită înregistrarea informațiilor corecte privind zilele de concediu de odihnă ale personalului didactic de conducere, de îndrumare și control, potrivit contractului colectiv de muncă aplicabil“.

Foto: © Fizkes | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


9 comments
  1. Bieții directori, mai că-i plâng, mai ales pe cei eternizați în funcție!… Voi da acatiste și mă voi ruga pentru… odihna sufletului lor… A, pardon! nu prea le am cu religia, pentru sănătatea și bunăstarea lor, cred că trebuia să spun…

  2. Aceasta aplicatie sa permita retinerea si virarea contributiei la fondul depensii facultative.
    Unele scoli semnaleaza imposibilitatea retinerii in noul edusal sau nu doresc ?

    1. E specific românesc aruncatul cu noroi și generalizarea! Asta spune multe despre caracterul dumneavoastră.
      Când veți fi măcar 1 an director, atunci veți fi îndreptățit/ă să vorbiți! Pana atunci, mai bine citiți o carte și bucurați-vă de concediul de 62 de zile lucrătoare, pe care îl aveți!
      În acest moment, un director de școală are 25 de zile/an, mai puțin și decât un angajat din personalul didactic auxiliar sau nedidactic.

      1. Vai de tine!
        Ești director de te ataci așa? Sau pupin…
        urist de partid sau de director? Ți -a dat ore suplimentare sau stați împreună la fumoar în loc să vă faceți ora?
        Până acum doar astfel de specimene am întâlnit (cu concurs de grădiniță) 😄
        Du-te și citește tu o carte sau rezolvă un rebus!
        Dacă nu ești în domeniu, mai bine taci!

        1. Orice ai fi, ai probleme de educație… Ar fi chiar trist să lucrezi în învățământ. Îți lipsesc finețea și bunul simț.
          Viața ți-ar fi chiar frumoasă, dacă nu ai avea sufletul atât de încărcat de răutăți…
          Și pentru informarea ta, școlile nu mai au fumoar! Colegii nu mai au voie să fumeze în școală sau în curtea școlii…
          PS. Vezi sa-ti ceri plata de la cei care te folosesc ca să arunci cu noroi în directori… sau poate o faci gratis… că și așa nu ai ce face. Am văzut că ideea de lectură te irită foarte tare…

        2. Măi frustratule! Nu contează ce debitezi tu aici, contează să fie respectat contractul colectiv de muncă. Prevederile din el trebuie transpuse de aplicația Edusal, indiferent de funcția deținută. Despre asta este vorba aici. Nu despre frustrările tale. Mă întreb ce ai fi comentat tu dacă Edusal nu ar opera 62 de zile de concediu, de care beneficiezi conform contractului colectiv de muncă.

      1. Exact!
        Doar că apar niste pupincuriști plătiți să îi susțină pe directori!
        Și…pentru informarea papagalului de Victor… încă există fumoar!
        Așa cum am scris în comentariul de mai sus, sigur doar cei care ,,își fac orele precum directorii” pot să îi susțină pe aceștia!
        Și pentru Dimash: ești exact ca Victor!
        Out!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Auxiliarele pentru elevi - programul Școala după Școală

Proiectul privind programul Școală după Școală din sectorul 2, pus în dezbatere publică aproape de finalul primului modul de școală, după ce părinții au protestat și au lansat o petiție / Cererea părinților prin care să nu mai contribuie financiar nu a fost luată în seamă

Proiectul care reglementează desfășurarea programului Școală după Școală din sectorul 2 abia a fost pus în dezbatere publică, în aceeași zi în care mai mulți părinți au protestat și au…
Vezi articolul

DOCUMENT Avocatul Poporului, despre admiterea separată la colegii, din proiectul de lege a învățământului: Discriminează copiii din familiile fără posibilități financiare, încurajează abandonul școlar și creează avantaje celor din familii care pot asigura meditații copiilor / Solicită un cadru de prevenire a faptelor de corupție în elaborarea subiectelor și organizarea examenului

Avocatul Poporului solicită „reanalizarea” articolului care prevede admiterea separată la colegii, potrivit listei modificărilor și completărilor la proiectul de lege a învățământului preuniversitar, trimisă Ministerului Educației în perioada de consultare…
Vezi articolul

DOCUMENT Principiile pe baza cărora Guvernul va modifica Legea salarizării în sistemul public, inclusiv în Învățământ, reintroduse în Guvern pentru o nouă adoptare la o lună de la prima, după ce Ministerul Finanțelor a fost retras de la inițiatori

Guvernul aprobă pentru a doua oară un memorandum în mai puțin de 30 de zile, potrivit ordinii de zi a ședinței de azi. Este vorba despre același memorandum aprobat deja…
Vezi articolul

Cumințenia pământului nu va putea fi văzută de Ziua Brâncuși pentru că Ministerul Culturii nu a plătit o asigurare de 2000 de euro. Avocatul proprietarilor: Este o minciună că ministerul a reluat discuțiile

Se împlinesc aproape 6 ani de când sculptura lui Constantin Brâncuși, Cumințenia pământului, a fost scoasă la vânzare, în România, scrie CulturaLaDubă.ro. Fiindcă este clasată în tezaurul național, Ministerul Culturii…
Vezi articolul