A început admiterea la Universitatea din București. Sunt aproape 8.000 de locuri la buget. Înscrierea și admiterea au loc online la majoritatea facultăților

4.795 de vizualizări
Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro
Universitatea din București / Foto: unibuc.ro
Universitatea din Bucureşti a început ieri admiterea în cele 19 facultăţi, unde sunt alocate 7.865 de locuri bugetate pentru candidaţii absolvenţi de bacalaureat şi de studii de licenţă, potrivit unui comunicat transmis de către Universitatea din București. Înscrierea și admiterea se desfășoară online în majoritatea facultăților.

Conform documentului, candidații pot achita online taxa de înscriere. Pentru programele de licență și master, concursul de admitere la facultățile Universității din București – sesiunea de vară – se desfășoară în perioada 1-30 iulie 2021. Data limită de afișare a rezultatelor este 30 iulie 2021. Fiecare facultate are propriul calendar cuprins în perioada menționtă anterior.

Pentru studiile de licență, Universitatea din București un număr de 4.515 locuri bugetate. Pentru candidații la studii de master, UB are scoase 3.350 de locuri bugetate.

Dintre acestea:

  • peste 200 de locuri sunt alocate domeniilor prioritare de dezvoltare a României;
  • 19 locuri sunt destinate absolvenților de liceu proveniți din sistemul de protecție socială;
  • 50 de locuri la masteratul didactic;

Pentru sesiunea din vară a admiterii la studiile de licență, Universitatea din București are cinci forme de admitere. O formă este reprezentată de admiterea pe baza mediei de la examenul de bacalaureat: Facultatea de Administrație și Afaceri, Facultătea de Biologie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Fizică, Facultătea de Geologie și Geofizică, Facultatea de Litere, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), precum și Facultatea de Psihologie și Științele Educației.

O altă formă este admiterea pe baza mediei de la bacalaureat și a unui eseu motivațional: Facultatea de Filosofie, Facultatea de Geografie, Facultatea de Istorie, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Facultatea de Științe Politice și Facultatea de Teologie Baptistă. Admiterea pe baza unei formule mixte se găsește în cazul Facultății de Administrație și Afaceri (Business Administration), al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, al Facultății de Limbi și Literaturi Străine (pentru o parte din specializări), al Facultății de Matematică și Informatică, precum și al Facultății de Teologie Romano-Catolică. Admiterea pe baza unui interviu motivațional este la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul”. Facultatea de Drept are admitere pe bază de examen scris.

Pe perioada admiterii, Universitatea le asigură candidaților cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți. De asemenea, candidații pot beneficia, alături de alte trei persoane, și de acces gratuit în spațiul Grădinii Botanice „Dimitrie Brandza” a Universității din București, zilnic, în perioada 1-30 iulie 2021, în intervalul orar 8:00 – 20:00. Accesul se face pe baza legitimației de participant la concursul de admitere.

Universitatea din Bucureşti a realizat o serie de tururi virtuale 3D pentru Palatul Universităţii, Grădina Botanică “Dimitrie Brandza” şi clădirea Rectoratului UB, precum şi pentru Facultatea de Drept, Facultatea de Filosofie şi Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială, mai menţionează sursa citată.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Programul pentru școli prin care elevii primesc lapte și fructe ar putea începe încă din prima zi de școală, pe 9 septembrie, în anul școlar 2024-2025, iar produsele neconsumate pot fi redistribuite în școală – proiect

Elevii și copiii de grădiniță ar putea primi lapte și fructe în școli din prima zi de școală, în anul școlar viitor, prevede proiectul de Hotărâre de Guvern privind desfășurarea…
Vezi articolul

Ligia Deca: Evaluarea digitalizată nu influențează tipurile de subiecte, baremul, timpul de lucru. Singura diferență este că lucrarea va fi secretizată automat, când este scanată în prezența elevilor

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, spune că evaluarea digitalizată de la simularea pentru Evaluarea Nationala 2024 nu influențează tipurile de subiecte, baremul, timpul de lucru, singura diferență este că lucrarea va…
Vezi articolul