Aproape 100 de soluții digitale pentru școală, puse la dispoziție gratuit de companiile edtech din opt țări nordice, pe platforma comună TeachMillions

Platforma TeachMillions / Sursa: Teachmillions.com

Câteva zeci de companii din sectorul tehnologiei educației, din statele nord-europene, au lansat o platformă comună prin care pun gratuit la dispoziția tuturor elevilor și profesorilor interesați, din întreaga lume, aproape 100 de aplicații și instrumente digitale de învățare și predare. După ce Estonia a avut o primă inițiativă în acest sens, mai multe țări nordice au început să colaboreze la sfârșitul lunii martie și să ofere asemenea soluții în comun, iar acum au lansat platforma TeachMillions.com, în care toată oferta lor este disponibilă la un loc.

Aici sunt disponibile aplicații în multe limbi internaționale sau de circulație regională. Româna nu e disponibilă, pe moment, în aplicațiile oferite, dar autorii spun că pot fi contactați pentru a verifica dacă pot fi actualizate aplicațiile. În plus, foarte multe sunt în limbi de largă circulație, precum engleza, franceza sau germana.

Soluțiile oferite, de la aplicații de desenat până la instrumente de exerciții matematice sau de învățat limbi străine, sunt împărțite pe categorii: preșcolari, școală primară și gimnaziu, liceu, școli vocaționale, învățământ superior, ONG-uri. Există și soluții de contact pentru consultanță în domeniul tehnologiei educaționale. Iar pe platformele participante sunt disponibile, de asemenea, webinarii.

Companiile participante la această inițiativă provin din Norvegia, Islanda, Suedia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Letonia și Lituania. Președintele forumului EdTech N8 (ce acoperă cele opt țări nordice), Mart Aro, este citat într-un comunicat transmis EduPedu.ro că toate soluțiile vor fi disponibile gratuit până la sfârșitul crizei Covid-19.

Citește și: Învățare de acasă: Estonia, țara europeană nr. 1 la testele PISA, pune gratuit la dispoziția altor țări soluțiile sale de educație digitală / Care sunt acestea

Exit mobile version