Aproape 100 de soluții digitale pentru școală, puse la dispoziție gratuit de companiile edtech din opt țări nordice, pe platforma comună TeachMillions

3.391 de vizualizări
Platforma TeachMillions / Sursa: Teachmillions.com
Câteva zeci de companii din sectorul tehnologiei educației, din statele nord-europene, au lansat o platformă comună prin care pun gratuit la dispoziția tuturor elevilor și profesorilor interesați, din întreaga lume, aproape 100 de aplicații și instrumente digitale de învățare și predare. După ce Estonia a avut o primă inițiativă în acest sens, mai multe țări nordice au început să colaboreze la sfârșitul lunii martie și să ofere asemenea soluții în comun, iar acum au lansat platforma TeachMillions.com, în care toată oferta lor este disponibilă la un loc.

Aici sunt disponibile aplicații în multe limbi internaționale sau de circulație regională. Româna nu e disponibilă, pe moment, în aplicațiile oferite, dar autorii spun că pot fi contactați pentru a verifica dacă pot fi actualizate aplicațiile. În plus, foarte multe sunt în limbi de largă circulație, precum engleza, franceza sau germana.

Soluțiile oferite, de la aplicații de desenat până la instrumente de exerciții matematice sau de învățat limbi străine, sunt împărțite pe categorii: preșcolari, școală primară și gimnaziu, liceu, școli vocaționale, învățământ superior, ONG-uri. Există și soluții de contact pentru consultanță în domeniul tehnologiei educaționale. Iar pe platformele participante sunt disponibile, de asemenea, webinarii.

Companiile participante la această inițiativă provin din Norvegia, Islanda, Suedia, Danemarca, Finlanda, Estonia, Letonia și Lituania. Președintele forumului EdTech N8 (ce acoperă cele opt țări nordice), Mart Aro, este citat într-un comunicat transmis EduPedu.ro că toate soluțiile vor fi disponibile gratuit până la sfârșitul crizei Covid-19.

  • Instrumentele pot fi accesate și pe platformele participante din fiecare țară N8, precum 99math din Estonia, Koulu.me din Finlanda, EdTechDonor din Danemarca, Hjelpskolen din Norvegia

Citește și: Învățare de acasă: Estonia, țara europeană nr. 1 la testele PISA, pune gratuit la dispoziția altor țări soluțiile sale de educație digitală / Care sunt acestea

  • NOTĂ: Campania #solidaritateCOVIDedu este un proiect al Edupedu.ro susținut de Fundația eMAG
  • Stakeholderii care cred în educație și vor să se alăture inițiativei #solidaritateCOVIDedu sunt invitați să ne scrie pe comunicare@edupedu.ro
  • Conținutul editorial este dezvoltat de echipa Edupedu.ro și nu reflectă opiniile și viziunea sponsorilor noștri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Elevii de peste 16 ani se pot înscrie gratuit la concursul UNbreakable România, care devine anul acesta un program de educare în securitate cibernetică. Nevoia globală de specialiști trece de 3,1 milioane

Concursul național adresat elevilor de liceu și studenților, UNbreakable România, devine anul acesta un program de educare în securitate cibernetică și anunță calendarul de activități pentru sezonul primăvară – vară…
Vezi articolul

Noi, profesorii, să punem în valoare talentul și să cultivăm o abordare creativă și proactivă în școală, pentru că, indiferent dacă are loc fizic sau online, educația nu-și pierde sensul sau scopul, spune Silvia Constantin, directoarea Liceului Tehnologic din Băicoi, Prahova (P)

În urma unei alerte înscrise pe HartaEdu, Liceul Tehnologic „Constantin Cantacuzino”, Băicoi, județul Prahova, împreună cu structurile asociate, a primit nu doar un catalog digital, ci acces la întreaga platformă…
Vezi articolul
Formarea profesorilor

Formarea profesorilor poate da un impuls bunei funcționări a unei școli, iar dezvoltarea unui ecosistem digital performant ar deveni prioritate strategică pentru sistemul de învățământ din România (P)

De-a lungul timpului, tehnologia a devenit tot mai importantă pentru fiecare segment al societății și a dobândit un rol transformator, iar acest impact s-a observat cu precădere în sectorul educațional…
Vezi articolul