Aproape 200 de persoane mușcate de căpușe au ajuns la Spitalul de Urgență Suceava, în ultimele două luni / Jumătate sunt copii

Foto: Pixabay.com

La Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava au ajuns, în luna mai, 101 persoane cu vârste între 1 an și 82 de ani, care au fost mușcate de căpușe, relatează Monitorul de Suceava. Nici unul dintre pacienți nu a avut nevoie de spitalizare.

Numai în primele 12 zile ale lunii iunie s-au prezentat la spital cu mușcături de căpușe aproape tot atâția oameni cât în toată luna mai. Astfel, în perioada 1-12 iunie la UPU Suceava au fost 92 de pacienți cu vârste de la 1 la 83 de ani, respectiv 50 de copii și 42 de adulți mușcați de căpușe. La fel ca și luna trecută, nici unul dintre pacienți nu a avut nevoie de internare.

Recomandarea medicilor este ca în cazul muşcăturilor de căpuşe să se evite extragerea insectelor; persoana respectivă ar trebui să se prezinte la o unitate medicală – la medicul de familie, la un centru medical de permanență sau la UPU.

Citește articolul integral pe G4Media.ro
Exit mobile version