Aproape 4000 de elevi sunt înscriși în colegiile militare și școlile de maiștri militari și subofițeri în anul școlar 2022-2023, anunță Ministerul Apărării Naționale. Mai mulți înscriși în anul întâi, comparativ cu anul trecut

Foto: https://www.cantemircml.ro/

Circa 3.900 de elevi sunt înscriși în anul școlar 2022-2023 în cele cinci colegii militare din țară și în școlile militare de maiștri militari și subofițeri, potrivit datelor anunțate, vineri, de Ministerul Apărării Naționale. Și în cazul acestora anul școlar începe pe 5 septembrie, cu festivități la care MApN anunță că vor participa reprezentanții săi.

Potrivit datelor oficiale, în cadrul celor cinci colegii militare se vor prezenta la cursuri aproximativ 2.600 de elevi, dintre care 816 în clasa a IX-a (cu aproximativ 200 mai mulți decât anul trecut), iar în școlile de maiștri militari și subofițeri – 1.300 de elevi, dintre care aproximativ 800 sunt înscriși în anul I.

Edupedu.ro a scris, în iulie, că numărul de locuri pentru care s-a organizat anul acesta admitere în liceele militare a fost suplimentat, ca urmare a numărului mare de candidați. Pe lângă cele 600 de locuri pe care s-a organizat admiterea în colegiile militare, Ministerul Educației a suplimentat numărul cu 216 locuri, la solicitarea Ministerului Apărării Naționale. Potrivit surselor Edupedu.ro, motivul suplimentării a concurența de peste 2 candidați pe loc.

Situația detaliată a numărului de elevi în fiecare unitate de învățământ din subordinea MApN:

Exit mobile version