Argumentele ministrului Cîmpeanu, pentru care a interzis școala online, desființate de Autoritatea Națională pentru Comunicații: Sunt necesare viteze de două ori mai mici

Foto: © Vitaliy Nazarenko - Dreamstime.com

Autoritatea de reglementare în Comunicații (ANCOM) îl contrazice pe ministrul Sorin Cîmpeanu, care a spus că elevii au fost trimiși în vacanță în loc de școală online pentru că predarea online ar avea nevoie de viteze de minim 100 Megabiti pe secundă (Mbps), scrie Hotnews.ro. Mai exact, afirmația ministrului este contrazisă de parametrii tehnici pentru cele mai populare aplicații online – Zoom, Teams ori Webex, în care vitezele minime necesare sunt chiar de 30 de ori mai mici, arată datele Autorității de reglementare în comunicații. În plus, spune ANCOM în răspunsul acordat Hotnews, toate aceste aplicații merg pe orice tip de conexiune fixă ori mobilă – de la 3G până la Wi-Fi și internet fix.

Răspunsul ANCOM: „În funcție de aplicațiile utilizate pentru procesul de predare online, calitatea conexiunii la internet și cerințele de lățime de bandă de internet diferă. Printre cele mai populare aplicații de acest fel se numără Zoom, Microsoft Teams și Cisco Webex. Utilizarea aplicației Zoom se poate face în condițiile existenței unei conexiuni 3G, WiFi sau a unei conexiuni prin intermediul internetului fix. Rata de transfer de date recomandată pentru vorbitorii din cadrul reuniunilor și seminariilor web organizate prin Zoom (cadrele didactice în acest caz):

Pentru apeluri video de grup:

Citește mai mult pe Hotnews.ro.

Amintim că săptămâna trecută, joi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că: “Viteza minimă la internet pentru a avea învățare online este de 100 Megabiți pe secundă (Mbps), viteză pe care o avem doar în jumătate din teritoriul țării. Sub această viteză se pot trimite cel mult teme pe WhatsApp”, a declarat joi Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, în motivarea deciziei privind vacanța de 2 săptămâni în locul școlii online. Acesta a făcut apel la echitate, subliniind și că “din cei aproape 3 milioane de preșcolari și elevi din România, un milion sunt în mediul rural, unde în general sunt probleme cu conectivitatea”.

Foto: © Vitaliy NazarenkoDreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version