Atenție la e-mailuri de tip phishing primite din partea Universității din București

date personale de la utilizatori minori

Foto: Pexels.com

Infractorii cibernetici se folosesc de identitatea Universității București și trimit e-mailuri de tip phishing, în numele instituției, avertizează specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), într-o postare publicată, marţi, pe pagina oficială de Facebook, scrie G4Media.ro.

Mesajul celor de la Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică atenționează oamenii cu privire la e-mailurile primite din partea Universităţii din Bucureşti.

“Există o campanie de răspândire de malware prin intermediul e-mailurilor care impersonează Universitatea. Infractorii cibernetici au copiat identitatea vizuală şi anumite date corespondente Universităţii, pentru a crea e-mailuri de tip #phishing. Aceste mesaje primite de utilizatorii din România au totodată anexate ataşamente maliţioase de tip Excel. La o primă analiză, se poate observa că adresa nu aparţine instituţiei de învăţământ, iar la verificarea sursei (header-ului) mesajului se poate concluziona că acesta provine de fapt de la o adresă din Chile,” se menționează în comunicat.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.
Exit mobile version