Atenție la e-mailuri de tip phishing primite din partea Universității din București

742 de vizualizări
date personale de la utilizatori minori
Foto: Pexels.com
Infractorii cibernetici se folosesc de identitatea Universității București și trimit e-mailuri de tip phishing, în numele instituției, avertizează specialiştii Directoratului Naţional de Securitate Cibernetică (DNSC), într-o postare publicată, marţi, pe pagina oficială de Facebook, scrie G4Media.ro.

Mesajul celor de la Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică atenționează oamenii cu privire la e-mailurile primite din partea Universităţii din Bucureşti.

“Există o campanie de răspândire de malware prin intermediul e-mailurilor care impersonează Universitatea. Infractorii cibernetici au copiat identitatea vizuală şi anumite date corespondente Universităţii, pentru a crea e-mailuri de tip #phishing. Aceste mesaje primite de utilizatorii din România au totodată anexate ataşamente maliţioase de tip Excel. La o primă analiză, se poate observa că adresa nu aparţine instituţiei de învăţământ, iar la verificarea sursei (header-ului) mesajului se poate concluziona că acesta provine de fapt de la o adresă din Chile,” se menționează în comunicat.

Citește articolul integral pe G4Media.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Fără activități politice în școli, avertizează în an electoral ministrul Educației: „Sunt interzise de lege” / Același Minister menține politizarea inspectoratelor, unde toate funcțiile de conducere sunt ocupate politic / Peste 1.700 de directori de școli sunt numiți tot politic

Ministerul Educației a transmis o notă Inspectoratelor școlare județene în care le reamintește directorilor de școală și cadrelor didactice că este interzisă orice activitate cu caracter politic în școli, atât…
Vezi articolul
Vaccinul pentru Covid-19

Vaccinul pentru Covid-19 și opinia publică. Modelul folosit de “școala BBC” pentru a-i învăța pe oameni esența problemei: Ce înseamnă “risc” și “riscant” și diferența între “sigur” și “inofensiv” / Complicațiile comunicării despre vaccin în fața dezinformării și campaniilor antivaccin

Moartea cauzată de noul coronavirus – acesta este punctul de plecare pentru serviciul public de radiodifuziune din Marea Britanie, BBC, în efortul său de a educa populația despre siguranța noilor…
Vezi articolul