Au fost plătite toate drepturile salariale ale angajaților din sistemul de Educație, dă asigurări Sorin Cîmpeanu / A fost o eroare informatică la Ministerul de Finanțe

Foto: Edupedu.ro

Salariile profesorilor ar fi trebuit să intre în conturi vineri, însă, inclusiv luni, nu toți profesorii primiseră banii. În urmă cu câteva ore, ministrul Cîmpeanu a spus la Digi24 că o eroare informatică a Ministerului de Finanțe a fost cauza întârzierii.

“În urma consultării tuturor inspectoratelor şcolare județene, suntem în măsură să vă informăm că la această oră au fost plătite toate drepturile salariale angajaților din sistemul de educaţie. Ministerul Educaţiei regretă întârzierile înregistrate din cauza unor erori informatice la nivelul unei instituții care se află în structura altui minister și reiterează susţinerea pentru o salarizare motivantă şi, evident, pentru plata la timp a tuturor angajaţilor din învăţământ. Fără resurse financiare nu se poate imagina o educaţie în spiritul calității și echității”, a mai spus ministrul într-o scurtă declarație.

Amintim că Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a declarat azi pentru Edupedu.ro că „A apărut o problemă față de transmiterea sumelor de bani prin trezorerie către bănci. Ziua de plata a salariilor pentru sistemul de învățământ preuniversitar – și nu numai – este pe data de 14. În situația în care această dată cade la sfârșit de săptămână, mă refer aici în zilele de sâmbătă și duminică, salariile se plătesc în ultima zi lucrătoare din săptămâna în cauză. Cu alte cuvinte, vineri trebuiau să-și primească salariile”. 

Citește și: VIDEO Cîmpeanu, despre problemele plății salariilor profesorilor: A fost o eroare informatică, am primit asigurări de la Ministerul de Finanțe că va fi remediată foarte rapid / În 5 județe nu s-au primit salariile în învățământ

Exit mobile version