Au fost plătite toate drepturile salariale ale angajaților din sistemul de Educație, dă asigurări Sorin Cîmpeanu / A fost o eroare informatică la Ministerul de Finanțe

3.281 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
Salariile profesorilor ar fi trebuit să intre în conturi vineri, însă, inclusiv luni, nu toți profesorii primiseră banii. În urmă cu câteva ore, ministrul Cîmpeanu a spus la Digi24 că o eroare informatică a Ministerului de Finanțe a fost cauza întârzierii.

“În urma consultării tuturor inspectoratelor şcolare județene, suntem în măsură să vă informăm că la această oră au fost plătite toate drepturile salariale angajaților din sistemul de educaţie. Ministerul Educaţiei regretă întârzierile înregistrate din cauza unor erori informatice la nivelul unei instituții care se află în structura altui minister și reiterează susţinerea pentru o salarizare motivantă şi, evident, pentru plata la timp a tuturor angajaţilor din învăţământ. Fără resurse financiare nu se poate imagina o educaţie în spiritul calității și echității”, a mai spus ministrul într-o scurtă declarație.

Amintim că Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” a declarat azi pentru Edupedu.ro că „A apărut o problemă față de transmiterea sumelor de bani prin trezorerie către bănci. Ziua de plata a salariilor pentru sistemul de învățământ preuniversitar – și nu numai – este pe data de 14. În situația în care această dată cade la sfârșit de săptămână, mă refer aici în zilele de sâmbătă și duminică, salariile se plătesc în ultima zi lucrătoare din săptămâna în cauză. Cu alte cuvinte, vineri trebuiau să-și primească salariile”. 

Citește și: VIDEO Cîmpeanu, despre problemele plății salariilor profesorilor: A fost o eroare informatică, am primit asigurări de la Ministerul de Finanțe că va fi remediată foarte rapid / În 5 județe nu s-au primit salariile în învățământ


6 comments
 1. In loc de vineri, am primit salariul abia marți.
  Pe cand va gândiți sa propuneți pentru profesorii din gimnaziu, salariul profesorilor din universitar?
  Sau macar profesorilor care predau materii de examen si sunt “abonați”la corectare de simulari, teze, la pregatiri suplimentare pentru examen etc

 2. Sindicate de nimic, conduse de barosani ce primesc salarii grase sin cotizatiile platite din salariile de subzistenta, nemajorate conform legii de doi ani ale profesorilor si personalului din sistem!
  Legea Salarizarii Unitare ar trebui declarata neconstitutionala, nu a facut decat sa adanceasca discrepantele salariale din sistemul public!
  Un politist local, cu studii medii, are salariul cat doi profesori cu facultate!
  O asistenta medicala, tot cu studii medii are salariu cat 2-3 profesori!
  Un medic are salariul cat 6 profesori!
  Asta inseamna salarizare unitara sau bataie de joc fata de sistemul de invatamant?

  1. Răspunsul este retragerea din sindicatele care trăiesc pe banii noștri. Probabil cotizațiile de sindicat ale profesorilor au fost virate la timp.

  2. O sa mareasca salariile cand vor introduce impozitarea progresiva, deci marirea va fi anulata de impozitare.

 3. Bună seara! Nu au fost plătite toate drepturile salariale. Sunt profesor și la această oră încă nu am primit niciun leu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like