Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale: Declarația adoptată de Guvern pentru profesori ”are valoarea unei declarații făcute de patru politicieni, care s-ar putea ca de săptămâna viitoare să nu mai fie niciunul dintre ei în funcție” / Nu are valoare juridică, ci doar politică

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Declarația adoptată de Guvern pentru angajații din Învățământ „are valoarea unei declarații făcute de patru politicieni, care, întâmplător, se află pe anumite funcții astăzi și s-ar putea ca, de săptămâna viitoare, să nu mai fie niciunul dintre ei în funcție”, a declarat pentru Edupedu.ro Augustin Zegrean, fost președinte al Curții Constituționale. „Declarația” adoptată azi în ședința Executivului a fost publicată în Monitorul Oficial.

Edupedu.ro: Ce valoare juridică are declarația publicată în Monitorul Oficial?

Augustin Zegrean: „Are valoarea unei declarații făcute de patru politicieni, care, întâmplător, se află pe anumite funcții astăzi și s-ar putea ca, de săptămâna viitoare, să nu mai fie niciunul dintre ei în funcție. Faptul că s-a publicat în Monitorul Oficial nu-i dă putere mai mare acestui document decât cea pe care el o are ca declarație politică, să zicem, și asta e tot. În rest, profesorii pot o creadă, pot să nu o creadă. (…)

Dacă cei care au semnat astăzi această declarație nu se vor ține de promisiunea pe care au făcut-o, nu vor putea fi trași la răspundere juridică pentru neîndeplinirea obligațiilor asumate în această declarație.”

Semnatarii documentului publicat în Monitorul Oficial sunt următorii: premierul Nicolae Ciucă; ministrul Educației – Ligia Deca, ministrul Muncii – Marius Budăi și ministrul Finanțelor – Adrian Câciu.

Citește și:
DOCUMENT Ce prevede „declarația” pentru salarizarea profesorilor, aprobată de Guvern și publicată urgent în Monitorul Oficial, deși documentul nu are nicio valoare normativă sau juridică
Exit mobile version