Avocatul Poporului sare în apărarea Academiei fondate de Ecaterina Andronescu cu o excepție la CCR: Lipsa unor fonduri suficiente afectează statutul academiei

Renate Weber si Ecaterina Andronescu / Colaj Foto: Facebook

Avocatul Poporului a formulat excepţie de neconstituţionalitate privind prevederi din Legea bugetului de stat pe 2021 referitoare la Academia Oamenilor de Ştiinţă din România, transmite Agerpres.

„Prevederile art. 38 din Legea nr. 15/2021 a bugetului de stat pe 2021 (…) aduc atingere dispoziţiilor art. 1 alin (3) şi (5) şi art. 135 alin (2) lit c) din Constituţie”, prevede excepţia de neconstituţionalitate.

Avocatul Poporului menţionează că art. 38 din Legea bugetului de stat a modificat cu titlu derogatoriu, până pe 31 decembrie 2021, sursa de finanţare a cheltuielilor Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România. Până la sfârşitul acestui an, prin derogare de la prevederile art. 20 din Legea nr. 31/2007 privind reorganizarea şi funcţionarea Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, cu modificările şi completările ulterioare, finanţarea cheltuielilor instituţiei se asigură din veniturile proprii, prevede Legea bugetului de stat.

Guvernul a tăiat bugetul Academiei Oamenilor de Știință de la 8,9 milioane de lei credite bugetare la zero lei, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Propunerea de tăiere a venit din partea USR PLUS, iar premierul Florin Cîțu a aprobat-o.

Citește articolul integral pe G4Media.ro

Exit mobile version