Bacalaureat 2022, sesiunea de toamnă: Încep evaluările competențelor / Tinerii susțin proba orală la Limba română în perioada 22-23 august

BAC 2020: Baremele pentru testele de antrenament din setul 5

Foto: Freepik.com

Absolvenții de liceu care s-au înscris la Bacalaureat 2022, sesiunea august-septembrie, susțin în perioada 22-23 august evaluarea competențelor lingvistice de comunicare în limba română, potrivit calendarului. Calendarul complet poate fi consultat mai jos.

Procedura pentru probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română și în limba maternă stabilește că „nu se admite schimbarea biletului de examen”. În cazul în care candidații refuză să răspundă întrebărilor formulate, “se consideră că nu au susținut proba A, respectiv proba B de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română / limba maternă.”

Potrivit procedurii amintite anterior, nivelurile de competență lingvistică de comunicare orală în limba română/limba maternă, sunt, în ordine: utilizator mediuutilizator avansat și utilizator experimentat.

În privința evaluării competențelor digitale, „fiecare examinator acordă un punctaj exprimat printr-un număr întreg cuprins între 0 și 100. Punctajul final al fiecărui candidat se calculează ca media aritmetică a punctajelor celor doi examinatori, rotunjită la cel mai apropiat întreg. În cazul unei fracțiuni de 0,50 puncte, rotunjirea se face în favoarea candidatului, la numărul întreg imediat superior”.

În funcție de punctajul final obținut, se stabilește nivelul de competență digitală a candidatului, după cum urmează:

Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, care are loc în zilele de 26 și 29 august, se face prin trei tipuri de probe, conform procedurii:

Calendarul Bacalaureatului de toamnă 2022
Exit mobile version