Bacalaureat 2022. Varianta de rezervă la Limba și literatura română, publicată de Ministerul Educației

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com

Varianta de rezervă la proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul Bacalaureatului 2022 a fost publicată de Ministerul Educației luni, 20 iunie, după-amiază.

Procedura prevede ca să fie extrasă și o variantă de rezervă pentru a fi folosită în cazurile excepționale sau pentru eventuale incidente.

Publicăm mai jos varianta de rezervă la profil Real – Tehnologic:

La Subiectul I, textul la prima vedere este din “Cum l-am cunoscut pe Vladimir Streinu”, în volumul “Amintiri” de Șerban Cioculescu. Textul argumentativ de la punctul B este referitor la relațiile de prietenie – dacă un incident poate să le influențeze sau nu, conform subiectului.

La Subiectul al II-lea se cerea prezentarea rolului notațiilor autorului din fragmentul extras din “Plicul”, de Liviu Rebreanu. Subiectul III viza un eseu referitor la particularități de construcție ale unui personaj dintr-un basm cult studiat.

Baremul variantei de rezervă la profil Real – Tehnologic:

Publicăm mai jos varianta de rezervă la profil Uman – Pedagogic:

În varianta de rezervă BAC 2022 Limba și literatura română, la profil Uman – Pedagogic, se cerea la subiectul al III-lea un eseu referitor la relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat.

Baremul variantei de rezervă la profil Uman – Pedagogic:

Marți, 21 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie. Mai multe detalii despre probele scrise din sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2022, aici.

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și:
Profesoara Genoveva Cerchez, despre subiectele de la Bacalaureat 2022, la Română: Nu lasă prea mult loc pentru originalitate sau pentru interacțiunea autentică, personală cu textul literar / Sugestii de rezolvare
Baremul de corectare pentru proba de Limba Română de la Bacalaureat 2022
Subiecte română uman Bacalaureat 2022. Caracterizarea personajului dintr-o comedie studiată, tema eseului de 400 de cuvinte de la subiectul al III-lea
Subiecte Bacalaureat 2022, Limba și literatura română: Text la prima vedere din Nicolae Iorga și eseu de 400 de cuvinte cu particularitățile unei comedii – profilele real și tehnologic
Exit mobile version