Bacalaureat 2022. Varianta de rezervă la Limba și literatura română, publicată de Ministerul Educației

18.992 de vizualizări
Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com
Varianta de rezervă la proba scrisă de Limba și literatura română din cadrul Bacalaureatului 2022 a fost publicată de Ministerul Educației luni, 20 iunie, după-amiază.

Procedura prevede ca să fie extrasă și o variantă de rezervă pentru a fi folosită în cazurile excepționale sau pentru eventuale incidente.

Publicăm mai jos varianta de rezervă la profil Real – Tehnologic:

La Subiectul I, textul la prima vedere este din “Cum l-am cunoscut pe Vladimir Streinu”, în volumul “Amintiri” de Șerban Cioculescu. Textul argumentativ de la punctul B este referitor la relațiile de prietenie – dacă un incident poate să le influențeze sau nu, conform subiectului.

La Subiectul al II-lea se cerea prezentarea rolului notațiilor autorului din fragmentul extras din “Plicul”, de Liviu Rebreanu. Subiectul III viza un eseu referitor la particularități de construcție ale unui personaj dintr-un basm cult studiat.

Baremul variantei de rezervă la profil Real – Tehnologic:

Publicăm mai jos varianta de rezervă la profil Uman – Pedagogic:

În varianta de rezervă BAC 2022 Limba și literatura română, la profil Uman – Pedagogic, se cerea la subiectul al III-lea un eseu referitor la relația dintre două personaje dintr-un basm cult studiat.

Baremul variantei de rezervă la profil Uman – Pedagogic:

Marți, 21 iunie, este programată proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), iar miercuri va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura joi, 23 iunie. Mai multe detalii despre probele scrise din sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2022, aici.

Foto: © Arrowsmith2 | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Vezi și:
Profesoara Genoveva Cerchez, despre subiectele de la Bacalaureat 2022, la Română: Nu lasă prea mult loc pentru originalitate sau pentru interacțiunea autentică, personală cu textul literar / Sugestii de rezolvare
Baremul de corectare pentru proba de Limba Română de la Bacalaureat 2022
Subiecte română uman Bacalaureat 2022. Caracterizarea personajului dintr-o comedie studiată, tema eseului de 400 de cuvinte de la subiectul al III-lea
Subiecte Bacalaureat 2022, Limba și literatura română: Text la prima vedere din Nicolae Iorga și eseu de 400 de cuvinte cu particularitățile unei comedii – profilele real și tehnologic

1 comentariu
  1. Noroc cu meditațiile. Daca nu puneam meditatori la romana și matematică fata mea era cu totul pe dinafară. Nu mi se pare normala să facă la meditatii ce trebuia să lucreze în școală. În școală nu au făcut nici măcar o dată un eseu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like