Banca Mondială a aprobat un proiect de 100 de milioane de Euro, pentru renovarea a 100 de clădiri ce aparțin de 55 de școli

Foto: Freepik.com

Aproximativ 100 de clădiri ce aparțin de 55 de școli din România vor fi renovate pentru a îndeplini standarde moderne, în cadrul unui “Proiect pentru școli mai sigure, incluzive și durabile“, în valoare de 100 de milioane de Euro, aprobat astăzi de Consiliul de Administrație al Băncii Mondiale, potrivit unui comunicat de presă. Acesta vorbește despre “standarde de siguranță, reziliență, incluziune, sustenabilitate și infrastructură digitală”.

Potrivit comunicatului, proiectul este implementat de Ministerul Educației și “își propune să abordeze provocările legate de infrastructura școlară, să evidențieze procesul și impactul investițiilor în școli mai sigure și moderne și să stabilească bazele instituționale pentru investiții eficiente și strategice pe termen lung. Accesul la săli de clasă moderne este esențial pentru îmbunătățirea rezultatelor educaționale, creșterea numărului de înscrieri la școală și integrarea diferitelor nevoi ale elevilor”.

Tatiana Proskuryakova, director de țară al Băncii Mondiale pentru România, citată în comunicat:

Alanna Simpson, Coordonator Principal al Managementului Riscurilor la Dezastre al Băncii Mondiale, citată în comunicat:

Banca Mondială scrie că proiectul va oferi sprijin municipalităților din țară pentru a investi în infrastructura educațională și că urmărește oportunități ale României de a “investi în reziliență în fața dezastrelor și a schimbărilor climatice, prin investiții în școli sigure ce pot oferi adăpost de urgență în cazul dezastrelor și care reprezintă spații educaționale flexibile ce pot fi utilizate pentru activități comunitare”. Potrivit comunicatului, “România este una dintre țările din Uniunea Europeană expuse cel mai mult hazardului seismic, având sute de vieți pierdute și zeci de mii de clădiri avariate în cutremure, în ultimii 200 de ani – situație care va fi agravată de impactul schimbărilor climatice. Astăzi, peste 1.000 de școli din întreaga țară sunt expuse unui risc ridicat de deteriorare sau colaps în cazul unui cutremur, sau nu îndeplinesc standardele moderne de incendiu, sanitizare sau cerințele privind calitatea aerului. Mai mult, școlile joacă un rol important în creșterea gradului de conștientizare a riscurilor legate de dezastre naturale și schimbări climatice, dar și in îmbunătățirea pregătirii pentru situații de urgență”.

Exit mobile version