Banii economisiți din reorganizarea ministerelor se vor duce la educație și sănătate, spune premierul Ciolacu

Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că banii economisiți din reorganizarea ministerelor „îi vom duce acolo unde este nevoie, adică la sănătate și la educație.”

„Procesul de reorganizare a ministerelor și instituțiilor de stat este în plină desfășurare, iar acest lucru va aduce reduceri consistente de cheltuieli. Banii economisiți îi vom duce acolo unde este nevoie, adică la sănătate și la educație. Anul 2024 trebuie să continue în aceeași direcție. Vom finaliza toate reformele la care ne-am angajat și vom continua să îndeplinim jaloanele din PNRR” a spus Marcel Ciolacu.

Economedia.ro a scris, în decembrie 2023, că Guvernul amână până la jumătatea anului viitor reorganizarea ministerelor, ca urmare a desființării posturilor vacante, stabilită prin angajarea răspunderii Guvernului în Parlament, arată ordonanța „austerității”, care stabilește măsurile fiscale pentru 2024.

Amintim, Edupedu.ro a făcut o sinteză despre schimbările schimbărilor propuse de guvern prin „ordonanța-trenuleț”, în domeniul educației: dispar prevederi legate de instituții, sunt păstrate amânări-cheie în domeniul social.

Citește și:
Guvernul amână reorganizarea ministerelor, până la jumătatea anului viitor
SINTEZĂ Schimbările propuse de guvern prin „ordonanța-trenuleț”, în domeniul educației: dispar prevederi legate de instituții, sunt păstrate amânări-cheie în domeniul social / Guvernul extinde până în septembrie 2025 perioada de punere în aplicare a Legii învățământului preuniversitar
Exit mobile version