Banii economisiți din reorganizarea ministerelor se vor duce la educație și sănătate, spune premierul Ciolacu

939 de vizualizări
Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, la începutul ședinței de Guvern, că banii economisiți din reorganizarea ministerelor „îi vom duce acolo unde este nevoie, adică la sănătate și la educație.”

„Procesul de reorganizare a ministerelor și instituțiilor de stat este în plină desfășurare, iar acest lucru va aduce reduceri consistente de cheltuieli. Banii economisiți îi vom duce acolo unde este nevoie, adică la sănătate și la educație. Anul 2024 trebuie să continue în aceeași direcție. Vom finaliza toate reformele la care ne-am angajat și vom continua să îndeplinim jaloanele din PNRR” a spus Marcel Ciolacu.

Economedia.ro a scris, în decembrie 2023, că Guvernul amână până la jumătatea anului viitor reorganizarea ministerelor, ca urmare a desființării posturilor vacante, stabilită prin angajarea răspunderii Guvernului în Parlament, arată ordonanța „austerității”, care stabilește măsurile fiscale pentru 2024.

Amintim, Edupedu.ro a făcut o sinteză despre schimbările schimbărilor propuse de guvern prin „ordonanța-trenuleț”, în domeniul educației: dispar prevederi legate de instituții, sunt păstrate amânări-cheie în domeniul social.

Citește și:
Guvernul amână reorganizarea ministerelor, până la jumătatea anului viitor
SINTEZĂ Schimbările propuse de guvern prin „ordonanța-trenuleț”, în domeniul educației: dispar prevederi legate de instituții, sunt păstrate amânări-cheie în domeniul social / Guvernul extinde până în septembrie 2025 perioada de punere în aplicare a Legii învățământului preuniversitar

3 comments
 1. poate ar fi bine sa se duca spre educație fondurile din Pnrr dedicate clar educației încă din iunie 2023…alt vis …și că orice vis,nu s a îndeplinit:)
  Pnrr promitea bani de mobilier, de echipamente sportive,muzicale,cărți, softuri, teste psihologice, ce mai …o minune …
  s a dovedit a fi doar o aiureala și liste peste liste trimise la Isj….de acolo la Primării….care vor face licitații…și am încălecat pe o sa ….
  Cum moare și povestea cu cardurile de prima didactica,sper sa nu le mai dea, că numa umilință e cu ele….

 2. …”2024 sa continue in aceeasi directie”??😳

  si ei vor “finaliza toate reformele” – care reforme?? Poate astfel de “chestii” considerate de ei reforme:
  – Bursele ametite de cea mai abramburistica, mai INdecenta, ignoranta si nepasatoare ca raportare la profesori si alti angajati din invatamant, cei pe care ar trebui sa-i reprezinte, si cea mai nepriceputa ministra, dna Deca?!
  – inventarea acelui “fond de rezerva” – sac fara fund din care se tot alimenteaza guvernul, dar nu ne spune de unde se alimenteaza acel fond (in mod previzibil din taxele noastre si din banii taiati sau “economisiti” de pe la sanatate si educatie…?!)🤥🤥 si asa mai departe.

  …ca sa nu ne mai gandim ca “reorganizarea ministerelor si a institutiilor de stat” se dovedeste (ca intotdeauna) aceeasi vesnica imperturbabila “marie cu (mereu) alta palarie,” deoarece are – se pare, o colectie imensa si interminabila de astfel de “palarii” iluzorii.

  Aceleasi minciuni, ca poate, desi “poanta 🤥e veche, prostul o fi nou”!!🤔

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Cîmpeanu susține în afacerea plagiatului că profesorul Ioan Pleșa ar fi considerat „necesar” ca el „să preia îndrumătorul de lucrări practice” / O operă nu poate fi republicată sub un alt nume, nu există nicio cale pe lumea asta ca o operă a lui Michelangelo, de exemplu, să devină realizată de mine – avertizează un avocat

Ministrul Educației vine la două zile de la ancheta care a dezvăluit un plagiat masiv în cursul său universitar cu următoarea explicație publică: profesorul Ioan Pleșa, unul dintre autorii de…
Vezi articolul

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, sare în apărarea ministrului Ligia Deca, lector la universitatea pe care o conduce, și laudă bugetul pe care aceasta l-a obținut pentru educație pentru 2023: Cea mai mare creștere din ultimii ani

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, îi ia apărarea ministrului Educației, Ligia Deca, în chestiunea bugetului pentru anul 2023, potrivit unui comunicat trimis presei de SNSPA, comunicat format exclusiv din declarația rectorului.…
Vezi articolul