Barcari, secretar de stat: Un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații, ar fi putut să ia 5 – 6 la Evaluarea Națională

“După părerea specialiștilor, au fost subiecte normale. Chiar mă uitam pe rețelele de socializare, un copil care învață la școală, nu neapărat cu meditații, ar fi putut să ia 5 – 6 rezolvând aceste subiecte”, a declarat secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar, Luminița Barcari, într-un interviu la Digi 24.

“Este o măsură a gradului lor de pregătire. Nota reflectă cât știe copilul și să își formeze competențele”, a spus Barcari, cu privire la subiectele de la Evaluarea Națională 2020.

Secretarul de stat a susținut că “noi trebuie să modificăm încet-încet atât programele, cât și curriculumul, astfel încât să le adaptăm, așa cum zice dl profesor [referire la profesorul de matematică Sorin Borodi, care într-un interviu acordat Edupedu.ro a declarat că subiectele de la examenul la Matematică “sunt pur teoretice, fără nicio legatură cu viața reală, cu concretul” – N.Red.].

“Aplicabilitatea tuturor noțiunilor ar trebuie să fie o prioritate pentru orice profesor”, a afirmat Barcari.

Citește și:

 

 

Exit mobile version