Bejing: Brățări electronice de monitorizare Covid-19 pentru elevii care se întorc la școală

Foto: captură BBC - CCTV

Elevii de gimnaziu din Beijing au revenit, luni, la cursuri dotați cu brățări electronice concepute să emită avertizări în caz de febră, potrivit AFP, citată de Agerpres. Măsura a fost luată în condițiile în care China se teme de un nou val de contaminare cu Covid-19, arată sursa menționată.

Dispozitivul este cel mai recent exemplu de utilizare masivă de către China a noilor tehnologii în încercarea de a ţine sub control noul coronavirus. În această țară au fost raportate oficial 83.000 de cazuri de infectare și 4.633 de decese.

China, prima ţară afectată de noul coronavirus, a închis toate şcolile în luna ianuarie, cursurile desfăşurându-se ulterior online. Școlile au început să se redeschidă în unele zone ale țării încă de la sfârșitul lunii martie. În Beijing, doar liceenii din clasele terminale primiseră până acum permisiunea să revină în şcoli ca să se pregătească pentru examenul de bacalaureat.

În capitala Chinei, brăţările inteligente înregistrează în timp real temperatura elevilor. Părinţii copiilor şi unităţile şcolare pot monitoriza apoi datele prin intermediul unei aplicaţii pentru telefonul mobil, potrivit Beijing Daily. În cazul unei temperaturi ridicate – peste 37,2 grade – brăţara trimite o alertă către cadrele didactice, iar ele sunt încurajate să anunţe imediat poliţia, a precizat acelaşi cotidian chinez.

Dispozitivul se află în faza de testare în cinci districte ale capitalei chineze.

Exit mobile version